Валентин Мондриївський: Перший форум практичних психологів закладів освіти став унікальною подією не лише для столиці, а й для всієї країни

У Київському Палаці дітей та юнацтва пройшов Перший форум практичних психологів закладів освіти «Ментальна варта: психосоціальна підтримка в системі освіти», який обʼєднав близько 500 фахівців. Про це повідомив заступник голови КМДА, депутат Київради Валентин Мондриївський, який представляв міську владу на форумі разом із Петром Оленичем, керівником цифрової трансформації та заступником голови КМДА.

Як зазначив Валентин Мондриївський, повномасштабна війна стала викликом для всіх українців, незалежно від того, де вони проживають і до якої сфери життя належить їхня діяльність – це насамперед стосується психологічних проблем.

«Ментальне здоров’я є основою ефективної діяльності кожної дитини та дорослої людини. І питання захисту психічного і психологічного здоров’я у дошкільнят, школярів, студентів та їхніх сімей постає особливо гостро. Для нас вкрай важливо, щоб діти отримували своєчасну підтримку. Тому завдяки ефективній роботі міської влади в усіх 1 055 закладах освіти комунальної форми власності у штат введена посада практичного психолога. Ці фахівці стали опорою для дітей, надали відчуття захищеності та безпеки, що особливо важливо в умовах повномасштабної війни», – наголосив заступник голови КМДА.

Валентин Мондриївський від імені Київського міського голови Віталія Кличка подякував практичним психологам за їхні колосальні зусилля та досягнення у сфері захисту ментального здоров’я здобувачів освіти.

«Київ створив фундаментальну, продуктивну і сучасну екосистему психологічної допомоги у сфері освіти, яка завдяки високому рівню якості вже стала взірцем для всієї країни. Взаємодія психолого-консультативної групи з кризового реагування, яка є унікальною в Україні, та психологів на місцях дозволяє максимально швидко розв’язувати проблеми та допомагати дітям у кризових ситуаціях. І найкращим показником нашої ефективності є те, що держава, яка тільки створює подібну систему психологічної підтримки в закладах освіти, бере приклад з Києва. Утім для нас головне те, що дітки отримують належний захист і турботу», – додав він.

Участь у Форумі також взяли практичні психологи закладів загальної середньої освіти Києва, начальники та фахівці районних управлінь освіти, керівники закладів освіти – амбасадори проєкту «Школа без булінгу. Сім’я без насильства. 365/7», представники установ освіти, підпорядкованих Департаменту, керівники та психологи інклюзивно-ресурсних центрів.

Організаторами Форуму виступили Департамент освіти і науки в партнерстві з Департаментом інформаційно-комунікаційних технологій, БО «БФ «Фонд Кличко», ГО «Агенція розвитку освітньої політики».

Джерело