Екоказку «Світлячок і вітрячок» презентували на Київщині

Екоказку «Світлячок і вітрячок» презентували на Київщині

Минулої неділі у парафії Святого Великомученика Юрія у м. Василькові відбулась презентація екоказки «Світлячок і Вітрячок», автором якої є п. Олена Скуловатова. Організував дану презентацію референт з питань екології Київської архієпархії о. Роман Романович, котрий запросив авторку особисто представити казку усім зацікавленим. Варто зауважити що дана казка є переможницею в одноіменній номінації XIII Всеукраїнського екологічного конкурсу «Відповідальність за створіння» 2023 року, який організувало Бюро УГКЦ з питань екології з метою плекання культури енергоефективності та енергозбереження в контексті екологічно-енергетичних викликів війни, а також підвищення екологічної свідомості в українському суспільстві.

Авторка казки у своєму виступі коротко розповідала про зміст казки та про її головних героїв, а згодом поділилася секретом, що свої екологічні знання та досвід вона бажає передавати через написання саме таких творів у формі казок. Як приклад вона розповіла, що живучи у приватному будинку та маючи сонячні панелі, її сім’я у часі відключень енергії ділиться електрикою із сусідами для підтримки життєстійкості їхніх родин.

Парафіяни та гості мали також можливість поставити запитання авторці казки, та у невимушеній атмосфері продовжити спілкування. Кожен бажаючий зміг придбати казку з автографом та теплими словами підтримки та побажаннями від п. Олени для своїх читачів.

Екоказку «Світлячок і вітрячок» презентували на Київщині

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

Джерело