«Київтеплоенерго» виконало підготовчі роботи на котельнях Києва для надійного старту опалювального сезону

На теплоджерелах, що перебувають в управлінні «Київтеплоенерго», виконана цьогорічна програма ремонтів. Її головна мета – забезпечити безаварійну роботу теплоджерел узимку, адже вони загалом виробляють до 50% тепла для Києва. Про це повідомляє комунальне підприємство «Київтеплоенерго».

До осінньо-зимового періоду 2024-2025 років енергетики підготували 160 котелень і станцій теплопостачання в усіх районах столиці. Обладнання пройшло випробування та регламентні роботи й готове подавати тепло до будинків і соціальних закладів.

Енергетики виконували роботи різного ступеня складності: ремонт котлів, систем горіння, насосів, газо- і теплопроводів, димових труб та іншого обладнання, за допомогою якого виробляється тепло.

Найбільш масштабні роботи проведені на великих теплоджерелах – капітальні ремонти котлів із повною заміною поверхонь нагріву та обмурування. Так, потужності одного такого котла достатньо, аби забезпечити теплом одразу цілий мікрорайон.

Усі котельні міста, де це дозволяє потужність, вже оснащені генераторами для безперебійної роботи. Для роботи взимку цього року суттєво буде збільшена кількість мобільних пересувних котелень. Йдеться про більш як 50 одиниць.

Енергосистема столиці зараз у процесі функціонального та структурного зміцнення: місто працює, щоб доповнити її новими когенераційними установками та газовими турбінами, і Київ у цьому напрямі співпрацює з європейськими виробниками.

Джерело