В Івано-Франківську триває форум, присвячений ветеранській політиці

В Івано-Франківську триває форум, присвячений ветеранській політиці

Українські захисники. Наші Герої. Вони щодня кують свободу. Багатостраждального Українського народу – великого і незборимого. Стоять на захисті рідної Батьківщини і вдень, і вночі, і в холод, і в спеку.

Настане день – вони повернуться. До нас, своїх громад, рідних домівок, своїх сімей. Їх голос має бути почутим. Вони мають розповісти нам дуже багато, а ми повинні їх вислухати, допомогти, порадити, зрозуміти. Адже ми одна сім’я, єдина родина, велика Україна…

Такий месидж звучить на форумі «Ветерани: шлях додому», який проводять в Івано-Франківську за участю Міністра у справах ветеранів України Наталії Калмикової. На заході присутні заступник голови РДА Ярослава Гасяк та представники управління соціального захисту населення, відповідальні за реалізацію ветеранської політики в районі.

В основу дискусій лягли такі теми, як повернення до цивільного життя ветеранів та напрямки реалізації ветеранської політики.

Під час семінару обговорюють різноманітні аспекти повернення ветеранів до мирного життя: крізь призму уваги кожного з нас, через роботу, алгоритми дій органів влади відповідно до потреб ветеранів та їх родин, підтримки ветеранів ЗСУ та роботу з членами родин захисників.

Також на форумі розглядають актуальні питання, пов’язані із соціальною адаптацією ветеранів. Особливу увагу приділяють питанням навчання, професійної перекваліфікації, самоосвіті ветеранів, належного вшанування пам’яті полеглих Героїв на рівні держави і в громадах.

Крім того, на форумі планують обговорити і важливий комплекс питань, пов’язаний зі спортом, реабілітацією та психологічною підтримкою ветеранів. А ще планують приділити увагу створенню ветеранських просторів, напрямкам працевлаштування ветеранів, започаткування та розвитку ветеранського підприємництва.

Важливо, що держава і суспільство мають гідно підтримувати захисників і захисниць, надавати їм всі належні гарантії та дієві інструменти для розвитку, реінтеграції до мирного життя у своїх громадах.

Кількість людей, яким необхідна підтримки та допомога, на жаль, постійно зростає. Щоденних завдань у цьому напрямку дуже багато, оскільки наші захисники і захисниці, їхні родини щодня потребують допомоги з боку влади, громадськості, волонтерів та благодійних фондів.

Їх потенціал прийде в суспільство. І від кожного з нас залежить, наскільки вони стануть потужним соціальним капіталом для нашого суспільства… Разом підтримуймо один одного. Адже ми єдина нація як одна сім’я. Все буде Україна!

В Івано-Франківську триває форум, присвячений ветеранській політиці

В Івано-Франківську триває форум, присвячений ветеранській політиці

В Івано-Франківську триває форум, присвячений ветеранській політиці

Джерело