“Що робити щоб не втратити надію в світі?”- катехеза отця Олександра Могильного

Оптимізм завтрашнього дня, що “якось воно буде”, не є надією. Жити згідно Божого Слова, шукати що Бог сказав дає можливість почути Слово правди – надію, яка впливає на завтрашній день.

"Що робити щоб не втратити надію в світі?"- катехеза отця Олександра Могильного

Старий Заповіт відображає наш сьогоднішній день. Знову на нашій землі велика трагедія: переживаємо третій рік війни і бачимо, як гріх торкає все, сотворене Богом. Люди шукають, що робити, щоб Ісус Христос вплинув.
 Людина залежна від інформації, від слова. Якщо Слово правдиве, це добро, навіть якщо воно несе негативні потоки, які впливають на завтрашній день. Кого ми слухаємо і яке Слово є авторитетом для нас? Християнин — це людина, яка має жити надією і передавати її іншим, жити Словом Божим. За наказом Бога ізраїльський народ мав посісти обіцяний край, і ми бачимо, як Слово Бога є авторитетом у Старому Завіті. Слово, яке здійснилося, адже факти, які підтверджують його, є більш переконливими, ніж людське слово. Бог входить і в нашу історію, і в наші страждання. Батьківщина — це дар Бога. Земля — це власність народу, яку Бог подарував. Я ходжу по Землі, тому що Бог мені її дав. То чи маю я шукати надії у слові ворожок чи віщунів, чи все-таки в Слові Бога?

Джерело