Наскільки ви стійкі до маніпуляцій та дезінформації: 17 жовтня відбудеться щорічний Національний тест із медіаграмотності

Завтра, 17 жовтня, відбудеться Національний тест із медіаграмотності. Уже третій рік поспіль кияни матимуть змогу перевірити, наскільки вони стійкі до маніпуляцій та дезінформації. Про це інформує Міністерство культури та стратегічних комунікацій України.

Цьогоріч тест можна буде пройти в будь-який зручний час протягом дня – з 08:30 до 23:59 за посиланням: https://filter.mcsc.gov.ua/

Тест складатиметься з 25 питань і 5 тематичних блоків. Після його проходження автоматично висвітиться результат, а правильні відповіді опублікують 18 жовтня на сайті проєкту – https://filter.mkip.gov.ua/ та сторінці у Facebook –  https://www.facebook.com/filterproject2021.

50 учасників та учасниць, які дадуть найбільшу кількість правильних відповідей за найшвидший час, протягом місяця після проведення тесту отримають подарунки: сертифікати на книги, портативні зарядки, термокружки, ігри з медіаграмотності тощо.

Додатково.

Національний тест з медіаграмотності – це частина заходів, присвячених Глобальному тижню медіаграмотності, який відзначають у всьому світі 24–31 жовтня. 

Національний тест з медіаграмотності реалізується з 2022 року національним проєктом з медіаграмотності «Фільтр» Міністерства культури та стратегічних комунікацій за підтримки ПРООН в Україні та фінансування уряду Японії, та проєктом з медіаграмотності і когнітивної стійкості в Україні, що реалізується Zinc Network і фінансується Урядом Великої Британії.

Національний тест з медіаграмотності втілюється  разом із програмою USAID «Мріємо та діємо», яку виконує IREX in Ukraine, та проєктом «Вивчай та розрізняй: інфомедійна грамотність в освіті», який втілює IREX Ukraine за підтримки посольства США.

Джерело