Простір турботи та здоров’я: у «Клініці святого Луки» тривають благодійні обстеження у рамках італійсько-українського проєкту

Простір турботи та здоров’я: у «Клініці святого Луки» тривають благодійні обстеження у рамках італійсько-українського проєкту

Вже 387 осіб отримали благодійну медичну допомогу в Лікувально-діагностичному центрі «Клініка святого Луки» у рамках італійсько-українського проєкту «Разом з Україною завжди» 06/UCR/012832, який втілює Івано-Франківська Архієпархія УГКЦ.

Пригадуємо, що дана ініціатива фінансується Італійською Агенцією з питань Співробітництва в галузі Розвитку AICS у співпраці з італійськими організаціями Focsiv, Missione Calcutta, ARCS, Condivisione fra i popoli та IBO Italia.

Відвідуючи медичний заклад, ми поспілкувалися з бенефіціарами, щоб дізнатися їхні враження про проходження обстеження. Першою ними поділилася пані Ірина з Івано-Франківська. Жінка є пенсіонеркою, а її син — людина з інвалідністю. Раніше він також скористався пакетом медичної допомоги. Пані Ірина — усміхнена жінка, яка, ділячись своїми захопленнями, каже, що «любить життя».

Простір турботи та здоров’я: у «Клініці святого Луки» тривають благодійні обстеження у рамках італійсько-українського проєкту

«Це прекрасна ініціатива. Всі дуже дбайливі та обережні у спілкуванні. Особливо я люблю дівчат, які працюють в цьому проєкті. Вони завжди усміхнені та позитивні, раді допомогти. Тільки заходиш до клініки — вони вже порадять куди пройти, щоб не чекати, та складуть компанію. Також нам видали ліки. Ми не просто задоволені — ми в захваті від вашого проєкту. Дякую всім, хто долучається до такої доброї справи», — розповідає п. Ірина.

Проходила обстеження й пані п. Яна, мисткиня, яка займається художньою фотографією, а також є дружиною українського військовослужбовця, який вже третій рік захищає нашу Батьківщину від ворога. Жінка каже, що спершу на огляд привела свою донечку, а вже згодом взялася й за своє здоров’я, яке дуже похитнулося за останній рік:

«Спершу я була повна сил, але останній рік почала “деградувати” — не хотілося нічого: ні творити, ні фотографувати, ні дбати про своє здоров’я. Та ось, взяла себе в руки, пішла знову на роботу, зайнялась улюбленою справою, а головне — вирішила зробити “чекап” організму. Вдячна, що є такі проєкти і дякую всім лікарям за їх дбайливий підхід».

Простір турботи та здоров’я: у «Клініці святого Луки» тривають благодійні обстеження у рамках італійсько-українського проєкту

Поділилася думками й Наталя з Харкова. Вже два роки жінка проживає в архієпархіальному прихистку у селі Заріччя. Вона зазначає, що найбільше «притягує» ставлення всього медичного персоналу до пацієнтів — ввічливе спілкування та турбота у кожному слові.

Серед тих, хто завітали до клініки, й пані Леся з донечкою, яка є учасницею спільноти людей з особливими потребами «Діти Ісуса».

«Дуже гарне ставлення лікарів, все швидко та доступно. Комфортна атмосфера, якісна медицина і усміхнені люди — ми дуже задоволені», — підсумовує жінка.

Простір турботи та здоров’я: у «Клініці святого Луки» тривають благодійні обстеження у рамках італійсько-українського проєктуПростір турботи та здоров’я: у «Клініці святого Луки» тривають благодійні обстеження у рамках італійсько-українського проєктуПростір турботи та здоров’я: у «Клініці святого Луки» тривають благодійні обстеження у рамках італійсько-українського проєктуПростір турботи та здоров’я: у «Клініці святого Луки» тривають благодійні обстеження у рамках італійсько-українського проєктуПростір турботи та здоров’я: у «Клініці святого Луки» тривають благодійні обстеження у рамках італійсько-українського проєкту

У рамках даного проєкту, протягом дев’яти місяців надається комплексна медична допомога на пільгових умовах для 540 осіб. Крім того, фахівці даного медичного закладу здійснюють мобільні виїзди у різні куточки Прикарпаття, щоб здіснити забір крові для подальшого аналізу, а також проконсультувати пацієнтів. Окрім того, для людей, які вже пройшли базове медичне обстеження передбачене надання пакету необхідних медикаментів. Набори ліків вже отримали 200 осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 200 наборів медикаментів роздала «Клініка святого Луки» людям у потребі 

Отримати абсолютно безоплатні медичні послуги у рамках грошового ліміту, встановленого фундаторами, можуть такі пільгові категорії дорослих та дітей:

— пенсіонери

— сімʼї загиблих Воїнів

— інваліди

— внутрішньо переміщені особи

— малозабезпечені сімʼї

— сироти.

Якщо ви входите до вищезазначеного списку бенефіціарів та хочете отримати безкоштовні медичні послуги у «Клініці святого Луки», телефонуйте за номером: +380984985050.

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ

Джерело