Сьогодні Парламент України одноголосно підтримав План перемоги, який презентував Глава держави Володимир Зеленський

Сьогодні Парламент України одноголосно підтримав План перемоги, який презентував Глава держави Володимир Зеленський

Сьогодні Парламент України одноголосно підтримав План перемоги, який презентував Глава держави Володимир Зеленський.

П'ять пунктів та три таємні додатки.

Документ не просто осмислений і обгрунтований, а практично вистражданий усім нашим народом, найперше – українськами воїнами на полях запеклих боїв з російським аресором. І США, і лідери провідних країн Європи вже знають українську дорогу до миру.

☑️Перше – геополітика.

Україна вже не раз доводила, що стоїть і захищає не просто свою землю, а глибинні демократичні цінності. Тому запрошення України в НАТО могло б стати знаковим у геополітичному просторі.

☑️Друге – оборона.

Україна протистоїть лютому агресору, який розуміє тільки силу. Тому не лише зміцнювати захист своєї землі, а й повертати війну на територію ворожої країни – це значить дати відчути росіянам, що таке війна у ХХІ столітті. Але для таких стратегічних операцій необхідно більше можливостей, зброї техніки, наступального потенціалу. Посилення ППО, спільне виробництво зброї, дозвіл бити не лише по окупованих ворогом територіях, а й по російських військових об’єктах.

☑️У третьому пункті – стримування – ключовий посил для міжнародних партнерів.

Україна готова розмістити на своїй території комплексний неядерний стратегічний пакет, здатний убезпечити нас від російської воєнної загрози. Чи спонукати агресивного сусіда приєднатись до чесного дипломатичного процесу.

☑️Наступне – стратегічний економічний потенціал.

Україна – територія великих можливостей. Насамперед, природних ресурсів. Це маркери нашої економічної сили і зростання. Тому і США, і Євросоюз отримали пропозицію укласти спеціальну угоду щодо спільного захисту наших критичних ресурсів та інвестування в їх розвиток.

☑️П’ята позиція – на післявоєнний час.

Наша країна, зокрема воїни, армія володітимуть безцінним досвідом сучасної війни, що може прислужитись зміцненню оборони Альянсу та безпеці у Європі. Українці вже довели, що є силою, здатною долати російське зло. Тому Президент щоразу заявляє на всіх майданчиках, що українська Формула миру – це гарантія і шлях до чесних і справедливих перемовин.

Українці б’ються і платять найдорожчим за достойний мир. 🇺🇦

Джерело