Володимир Зеленський публічно представив План перемоги, а точніше – практичний і реальний перелік завдань, які здатні вивести нашу країну з війни.

Володимир Зеленський публічно представив План перемоги, а точніше – практичний і реальний перелік завдань, які здатні вивести нашу країну з війни.

Основні заявлені пункти: геополітичний, військові, економічний, безпековий. Що це значить для України?

👉Запрошення України до НАТО вже зараз. Впродовж десятиліть росія використовує той факт, що Україна не є членом НАТО. Тому факт запрошення України в НАТО може стати фундаментом для миру.

👉Оборона. Посилення власного оборонного виробництва, захист наших позицій на полі бою в Україні й водночас – повернення війну на територію росії, щоб росіяни справді відчували, що таке війна, на відміну від їхньої пропаганди.

👉Стримування. Мир завдяки силі. Україна пропонує розмістити на своїй землі комплексний неядерний стратегічний пакет стримування від будь-якої воєнної загрози з боку росії.

👉Економіка. Спільна угода із визначеними партнерами щодо захисту та використання стратегічних ресурсів України, що посилить конкурентоздатність держави та всі наявні санкції проти рф. Обмеження нафтової ціни, обмеження експорту в росію та інші заходи тиску.

👉Безпека – п’ятий пункт, розрахований на післявоєнний час. Після цієї війни Україна матиме один із найбільш досвідчених та великих військових контингентів, з досвідом сучасної війни, навичками застосування міжнародної зброї та взаємодії з військовими НАТО. І цей український досвід стане гарантією безпеки в Європі.

Джерело