Цього тижня у столиці відбудуться 5 безоплатних екскурсій, серед яких – для людей із порушеннями зору

Управління туризму та промоцій КМДА і Київський центр розвитку туризму підготували для містян і гостей столиці 5 заходів на безоплатній основі, серед яких – екскурсія, адаптована для людей із порушеннями зору.

Екскурсійні маршрути розроблені відповідно до умов воєнного стану, тому в разі оголошення повітряної тривоги всі учасники екскурсії зможуть пройти в укриття, розташовані неподалік.

Заходи відбудуться в суботу та неділю. Місця зустрічей вказані в реєстраційних анкетах.

Екскурсія «Позняки – паркова прогулянка» (адаптована для людей із порушеннями зору), під час якої екскурсанти й екскурсантки ознайомляться з історією давнього поселення, що стало частиною сучасного Києва. Дізнаються, на честь кого названі місцеві вулиці, та зможуть помилуватися красою озер, що збереглися посеред гамірного мегаполіса.

Важливо! Поруч із людиною з порушеннями зору має бути особа, яка її супроводжує.

Дата та час: 19 жовтня, субота, 11:00.

Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/GZefAV2uBJwr8dJF8.

Екскурсія «Смарагдова сага», учасники й учасниці якої прогуляються парком «Нивки» в Шевченківському районі столиці. Також вони дізнаються про історичну місцевість і життєпис видатних особистостей, які тут жили й творили, надихаючись красою природи смарагдових Нивок.

Дата та час: 19 жовтня, субота, 16:00.

Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/6VmW9csSayyp1ogY9.

Екскурсія «Меценати Києва», де містяни й гості столиці дізнаються про традиції благодійництва та про відомі родини меценатів Києва, які жили в місті більше століття тому. Також зможуть оцінити їхній внесок у збереження музейних цінностей, коли меценати перетворювали власні оселі на музеї чи молитовні будинки.

Дата та час: 19 жовтня, субота, 16:00.

Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/JUvzzWKk4c8NwP1v8.

Екскурсія «Київ: у вирі романтики», де можна побачити культові романтичні об’єкти міста та дізнатися про любовні історії його відомих мешканців.

Дата та час: 20 жовтня, неділя, 11:30.

Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/b3it1gkjpdraCz2P6.

Екскурсія «Святошинське намисто», учасники й учасниці якої почують багато цікавих фактів про розбудову Святошинського району. Ці історії немов намистинки в ланцюзі історичних подій пов’язують цю місцевість із давніми київськими святинями, розвитком курортної справи, ідеєю підкорення неба та з особистостями, які відіграли важливу роль у розвитку авіації.

Дата та час: 20 жовтня, неділя, 16:00.

Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/PEuqKwjHpEUu8ZKj7.

Реєстрація на екскурсії – обов’язкова, кількість місць обмежена. Учасники й учасниці отримають підтвердження реєстрації повідомленням на електронну пошту та телефонним дзвінком.

Джерело