📢 Компанія ELEKS розроблятиме систему еАкциз: результати тендера Впевнено крокуємо до створення прозорого ринку алкоголю та тютюну в Україні

📢 Компанія ELEKS розроблятиме систему еАкциз: результати тендера

Впевнено крокуємо до створення прозорого ринку алкоголю та тютюну в Україні

📢 Компанія ELEKS розроблятиме систему еАкциз: результати тендера

Впевнено крокуємо до створення прозорого ринку алкоголю та тютюну в Україні. Фонд Східна Європа провів тендер на розробку електронної системи обігу алкогольних напоїв та тютюнових виробів еАкциз. У конкурсі взяли участь десятки українських та міжнародних ІТ-компаній. Переможець тендера — компанія ELEKS!

Це міжнародна IT-компанія з понад 2000 фахівців, яка має великий досвід у розробці програмного забезпечення та консалтингу. Штаб-квартира розташована в Таллінні, Естонія, а офіси — у 20 країнах світу. ELEKS вже реалізувала десятки проєктів, сприяючи цифровій трансформації державного сектору.

🔍 Що таке еАкциз?
Це революційне рішення, яке замінить традиційні паперові акцизні марки на електронні з унікальними Datamatrix-кодами. Завдяки цьому споживачі зможуть перевіряти справжність товарів, а контролюючі органи — моніторити кожну одиницю продукції на всіх етапах переміщення.

Впровадження еАкцизу дозволить зменшити частку нелегальних товарів і збільшити надходження до бюджету. Тестування системи розпочнеться в березні 2025 року, а офіційний запуск заплановано на 2026 рік.

Про переваги еАкцизу для бізнесу, держави та суспільства дізнавайтеся на сайті проєкту: https://e-excise.org.ua/

💪Будуємо Україну без контрафакту

Проєкт еАкциз впроваджується Міністерством цифрової трансформації спільно з Міністерством фінансів і Державною податковою службою за сприяння проєкту «Підтримка цифрової трансформації», що фінансується USAID та UK Dev. Партнери проєкту — Фонд Східна Європа та Інститут аналітики та адвокації.

Джерело