У трьох столичних закладах профтехосвіти всі охочі можуть безкоштовно здобути робітничі професії

У столиці розпочато набір на короткострокові курси за технічними спеціальностями, що відбувається за фінансової підтримки уряду Японії в межах проєкту «Трансформаційне відновлення задля безпеки людей в Україні». Про це повідомляє Департамент освіти і науки КМДА. 

«Столиця потребує робітничих професій, тому наші партнери фінансують такі освітні проєкти, де кожен охочий може отримати фахові компетенції – чи то електромонтажника, чи то слюсаря – яких бракує на ринку праці сьогодні. Особливо актуальним це є для людей, які вимушено залишили свої домівки, а для працевлаштування в новому місті бракує знань. Також програмою передбачено надання слухачам навчальних матеріалів, спецодягу», – розповіла директорка Департаменту Олена Фіданян.

Зокрема, «Київський професійний коледж будівництва і комунального господарства» запрошує освоїти професії «монтажника санітарно-технічних систем і устаткування», «електромонтажника вторинних ланцюгів». Термін навчання – 2 місяці. Контактний телефон: 067-194-71-04.

«Київський професійний коледж цивільного будівництва» пропонує оволодіти фахом «слюсаря-сантехніка» чи «озеленювача». Термін навчання – 1 місяць. Контактні телефони: 067-390-26-38, 098-453-72-03.

«Київський професійний енергетичний коледж» проводить навчання за професією «електромонтажник силових мереж та електроустаткування». Термін навчання – 4 тижні. Контактний телефон: (044) 430-93-76.

Орієнтовний початок навчання – 4 листопада. Після завершення підготовки слухачі й слухачки отримують сертифікат власного зразка освітнього закладу та професійні компетенції для працевлаштування.

Джерело