26 метрів висотою та 18 тонн ваги. Такі параметри мають опори високовольтних ліній класом напруги 330 000 вольт

26 метрів висотою та 18 тонн ваги. Такі параметри мають опори високовольтних ліній класом напруги 330 000 вольт. Їхня своєчасна заміна – один із ключових етапів підготовки мереж «Укренерго» до зими, коли повітряним лініям, крім російських ракет і дронів, загрожують також обледеніння та налипання снігу. Адже повітряні лінії такого класу напруги – магістральні «артерії» енергосистеми, якими електроенергія транспортується з електростанцій по всій країні.

На відео – ремонтна бригада «Укренерго» здійснює заміну опори для магістральної лінії в центральному регіоні нашої держави. Ця робота не проста і починається з виявлення недоліків. В середньому, одна бригада з 5-7 фахівців обслуговує до 20 магістральних ліній протяжністю 700 км. Вдень енергетики проїжджають до 300 км, щоб провести діагностику і скласти план робіт. Далі – розробляється маршрут для важкої техніки. Також треба подбати і про «обвіс» – ізоляцію, що важить не менше 150 кг.

Встановлення нової опори на магістральній лінії – робота, яку доводиться виконувати в стислі терміни. Адже під час ремонтних робіт споживачі заживлені за резервними схемами, про що заздалегідь подбали наші диспетчери. Ремонтникам треба якомога швидше відновити надійність живлення в регіоні.

Готуючи енергетичну інфраструктуру до зими, ремонтні бригади «Укренерго» виконали різні види планових робіт із заміни обладнання та кабелів на більш, ніж 10 000 кілометрів магістральних ліній. І це – не враховуючи термінових відновлювальних робіт після російських обстрілів.

Вже зараз магістральні мережі країни готові до транспортування зимових обсягів електроенергії. Фахівці «Укренерго» працюють 24/7 для того, щоб в оселях українців взимку було світло.

🔹 Facebook
🔹 YouTube
🔹 Instagram
🔹 Linkedin

Джерело