Екомісії в мальовничому селі Горигляди

Екомісії в мальовничому селі Горигляди

З ініціативи екореферента Бучацької єпархії УГКЦ о. Михайла Деревенчука у співпраці з о. деканом Русланом Нагірним 14 жовтня 2024 року в парафії св. Онуфрія с. Горигляди пройшли екологічні місії задля порятунку створіння.

Першими еко-катехизу почули школярі та вчителі Гориглядівської ЗОШ, де гостинно прийняли отців директор Микитин Світлана Михайлівна та весь педагогічний колектив з учнями даного закладу. У своїй промові о. Михайло звернув увагу на залежність екологічного стану нашої планети, нашої країни та стану нашого здоров’я від нашого ставлення до природи. Він наголосив на важливості пізнання та розуміння усіх процесів життя та діяльності людини, які впливають позитивно чи негативно на весь навколишній світ, включно з людиною. Усі ці тези екореферента були підсилені різними мультимедійними відеоматеріалами, які присутні мали можливість переглянути та прокоментувати.

Екомісії в мальовничому селі Горигляди

Після просвітницької зустрічі отець Михайло залишив збірку видань Екобюро УГКЦ для шкільної бібліотеки. Надіємося, що еколітература для різних вікових категорій невдовзі стане у нагоді допитливим школярам, які зможуть користуватися нею і збагачуватися новими знаннями про правильне ставлення до Богом створеного світу.

Завершилися місії спільною молитвою у храмі, де всі разом на чолі з отцями просили миру для нашої Батьківщини і світлого майбутнього для природного довкілля, частиною якого кожен з нас є.

Екомісії в мальовничому селі Горигляди

Звертаючись до присутніх вірян у храмі о. Михайло наголосив на тому, що ми, як християни, маємо прагнути до єдності з Небесним Отцем, а цього можливо досягти тільки через єдність з Його створінням.

«Ми, як спадкоємці, унаслідували великий Божий дар, який зветься Земля. Живучи на ній, ми лишаємо по собі слід, але маємо усвідомити, що після нас цими слідами мають іти наші діти та онуки. Тож мусимо зробити все від нас залежне для того, щоб не бути лукавими слугами, а вірними синами та доньками у домі Отця Небесного», – підсумував місіонер.

На сам кінець зустрічі Бучацький екореферент запросив присутніх долучатися до екосоціальних ініціатив Бюро УГКЦ з питань екології, зокрема закликав спробувати свої сили, взявши участь у Всеукраїнському екологічному конкурсі “Відповідальність за створіння”.  

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

Джерело