Понад пів мільйона киян відвідує продовольчі ярмарки протягом місяця

Якісна свіжа продукція напряму від виробника за помірною ціною – саме це отримують містяни завдяки стабільному проведенню ярмарок. Так, від початку 2024 року вже відбулося понад 2 тисячі ярмарок. А за місяць торговельні майданчики з фермерською продукцією відвідують близько 500 000 киян. Про це повідомив директор Департаменту промисловості та розвитку підприємництва КМДА Володимир Костіков.

«Головне завдання сільськогосподарських ярмарків – це соціальна складова: дати можливість фермерам без посередників продавати свою продукцію киянам. А містянам – купувати свіжу та якісну продукцію за приємнішими цінами, ніж на ринках чи в магазинах. Ми йдемо до того, щоб відносини підприємців і організаторів були прозорі. Тому наразі місто розробляє електронну платформу, де буде модуль «Ярмарки». Це дасть змогу побачити онлайн всю необхідну інформацію про кожного учасника ярмарки: документи, лабораторні дослідження, реєстраційні дані ФОП», – зазначив Володимир Костіков.

Він додав, що створення модуля «Ярмарки» на електронній платформі дасть змогу учасникам ярмаркових заходів швидко подавати заявки та оперативно отримувати відповідну послугу. Крім того, фермери матимуть доступ до схем розміщення об’єктів торгівлі на сезонних і сільськогосподарських ярмарках міста, зможуть дізнатися вичерпну інформацію про кількість торговельних місць, групи товарів тощо. Для участі в ярмарках потенційному учаснику буде достатньо зареєструватися в системі та завантажити необхідний пакет документів.

Крім того, на платформі буде створений реєстр ярмарків, який міститиме список усіх запланованих і проведених ярмарків.

Володимир Костіков наголосив, що розроблення модулю щодо діяльності ярмарків допоможе уникнути «ручного» управління та будь-якої іншої корупційної складової під час проведення ярмаркових заходів.

Також безпосередньо на ярмарках на кожній ятці у планах розміщувати QR-код, за яким покупець зможе дізнатися всю інформацію щодо продавця.

Джерело