#FightForUkraine Олександр Печериця народився 1982 року у Ленінграді (нині Петербург)

#FightForUkraine

Олександр Печериця народився 1982 року у Ленінграді (нині Петербург)

#FightForUkraine

Олександр Печериця народився 1982 року у Ленінграді (нині Петербург). Дитинство та юність провів у Краматорську на Донеччині.

У 2004 році закінчив акторське відділення Київського національного університету імені Івана Карпенка-Карого і розпочав творчу діяльність у Національному драматичному театрі імені Івана Франка. Окрім театральної кар’єри, Печериця активно знімався у кіно та серіалах. Найбільш відомим він був за роллю Афанасія у серіалі «Кріпосна».

З початком повномасштабного вторгнення Олександр Печериця вирішив долучитись до лав Сил оборони. Проходив службу у 128-му окремому батальйоні територіальної оборони. Під час оборони Києва охороняв стратегічні об’єкти. Бойове хрещення пройшов на Харківщині.

Пізніше Олександр Печериця звільнився з Сил оборони за сімейними обставинами, однак не полишив побратимів. Тепер він регулярно організовує виступи та інші заходи для поранених бійців.

«Я завжди прошу залишати ряд стільців для військовослужбовців 112-ї бригади, навіть якщо приходить дві людини», – зазначає актор та ветеран.

Джерело