Кияни можуть оплачувати накопичений борг за житлово-комунальні послуги частинами – Центр комунального сервісу

Кияни, що накопичили борги за спожиті житлово-комунальні послуги, можуть оплачувати заборгованість частинами, уклавши договір реструктуризації (розстрочення) заборгованості. Це убезпечить споживача від подальшого накопичення боргу в період опалювального сезону та нарахування пені, а також дасть змогу оформити житлову субсидію. Про це нагадує комунальний концерн «Центр комунального сервісу» (ЦКС).

Користуючись такою можливістю, протягом дев’яти місяців цього року, кияни уклали 934 договори, з яких 593 – за послуги з постачання гарячої води та теплової енергії. Частина з них підписана за допомогою електронного цифрового підпису (ЕЦП), без відвідування сервісного центру особисто.

Укласти такий договір і оплачувати борг частинами можна в одному з районних сервісних центрів ЦКС або підписати дистанційно.

Для укладення договору реструктуризації (розстрочення) заборгованості необхідно подати заяву, оригінали й копії таких документів:

  • паспорт (або ID-картка та витяг з Єдиного державного демографічного реєстру);
  • картка платника податків РНОКПП (ІПН) (не надається власником ID-картки в разі наявності ІПН у зазначеному документі);
  • документ, що підтверджує право власності або користування житловим приміщенням/квартирою та витяг із Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію права власності;
  • довіреність представника та його паспорт (якщо договір укладатиме представник власника).

Більше інформації про реструктуризацію боргу – на сайті ЦКС в розділі «Боржникам».

Джерело