У Центральній бібліотеці ім. Т.Г. Шевченка для дітей м. Києва пройшла акція «Бібліотека на дітей!» (+фото)

До Всеукраїнського дня бібліотек юні читачі Центральної бібліотеки ім. Т.Г. Шевченка для дітей м. Києва відчули себе справжніми бібліотекарями, попрацювавши в різних секторах закладу. Про це повідомляє Департамент культури КМДА.

Метою акції «Бібліотека на дітей!» насамперед було сформувати позитивне ставлення дітей до діяльності бібліотек, які наразі не тільки виконують свої базові інформаційні функції, але також є сучасними, цікавими та важливими соціокультурними просторами.

Завдяки проєкту маленькі читачі на годину змогли стати бібліотекарями. Таким чином вони ознайомилися з роботою книгосховища зсередини, дізналися більше про організацію книжкового фонду, обслуговування відвідувачів та інші важливі аспекти щоденної роботи бібліотеки.

До бібліотеки можуть потрапити всі охочі, адже перший поверх приміщення є безбарʼєрним. Так, важливу інформацію про роботу закладу можна прочитати шрифтом Брайля, а за допомогою тактильної мнемосхеми, що забезпечує одночасне відображення візуальної і тактильної інформації, читачі зможуть краще зорієнтуватися у просторі.

У секторі «Діти» бібліотеки працює простір #БезБар’єрів – місце, де зібрані книжки, що допоможуть усім відвідувачам почуватися комфортніше, а саме: книжки з піктограмами, шрифтом Брайля, тактильні книжки, книжки-іграшки. Також тут розташований бізіборд – спеціальна дерев’яна дошка з різними елементами для активного розвитку дрібної моторики та мислення дітей.

Джерело