А Ти вже зустрівся з живим Богом?

Сьогодні Католицька Церква згадує святого Клеопу, учня Ісуса Христа, вірніше одного з семидесяти апостолів. Разом зі святим Лукою він був одним з перших учнів, які зустріли воскреслого Господа. Цю подію, яка сталася на дорозі в Емаус, описав святий Лука в своєму Євангелії. Про саму зустріч з живим Богом розповідають Ганна Михйличенко і с. Наталія Гальцова в передачі “У Ваших намірах”.

А Ти вже зустрівся з живим Богом?

Коли читаємо біблійний уривок про подію на дорозі в Емаус, набільше нас вражає те, що учні не впізнали свого Учителя, за яким кілька років слідували, якого бачили і слухали щодня. Так може бути і з нами. Від народження, навіть від моменту зачаття, Ісус товаришує нам, переживає з нами радісні і сумні моменти. Підтримує і допомагає через інших людей. Однак ми можемо прожити все життя, так і не розпізнавши Його.  
Ісус дозволяє себе знайти і побачити тим, які Його шукають. Апостоли вели жваву дискусію з Незнайомцем, прагнучи зрозуміти значення останніх подій, пов’язаних зі смертю і воскресінням Господа. І Він відкриває себе їм. Чи ми так само шукаємо відповіді на найважливіші, екзистенційні питання: Звідки я походжу? Хто мене створив? Чи існує Бог? Який сенс мого життя? Що чекає мене по смерті? 
В кінці подорожі до Емаусу бачимо, як Ісус об’являє себе учням за євхаристійним столом. Лише в Євхаристії можемо пізнати Господа в повноті, не тільки як людину, але як живого Бога.

Джерело