📈 Constellation інвестує $1,6 млрд у перезапуск АЕС Three Mile Island для задоволення потреб дата-центру Microsoft Constellation

📈 Constellation інвестує $1,6 млрд у перезапуск АЕС Three Mile Island для задоволення потреб дата-центру Microsoft

Constellation

📈 Constellation інвестує $1,6 млрд у перезапуск АЕС Three Mile Island для задоволення потреб дата-центру Microsoft

Constellation – оператор атомної електростанції Three Mile Island – прагне повернути до роботи один з двох блоків, який зупинили в 2019-му. За планом компанії, експлуатацію можливо відновити у 2028 році.

Для перезапуску блоку буде виділено $1,6 млрд. Constellation погодилась продати всю вироблену електроенергію корпорації Microsoft. Технологічний гігант шукає джерела безвуглецевої електроенергії для центрів обробки даних, щоб задовольнити попит, спричинений бумом штучного інтелекту. 🤖

Microsoft погодилася купувати енергію, вироблену на АЕС, протягом двох десятиліть. Це перший випадок, коли Microsoft на 100% живитиме ядерний об'єкт. Угода про постачання Microsoft електроенергії з 837-мегаватного реактора є найбільшою в історії Constellation угодою про закупівлю електроенергії.

Нагадаємо, стратегічний партнер Енергоатома – Holtec – продовжує роботу над перезапуском АЕС Palisades в Мічигані, яку вивели з експлуатації у травні 2022 року. Для рестарту станції Holtec отримав $1,5 млрд бюджетних коштів.

bloomberg.com/news/articles/2024-09-20/microsoft-s-ai-power-needs-prompt-revival-of-three-mile-island-nuclear-plant

#атомні_новини

ХTHEA

Джерело