💪🏼Президент України Володимир Зеленський завершив тижневий візит до Сполучених Штатів Америки. План перемоги України — на столі у наших союзників

💪🏼Президент України Володимир Зеленський завершив тижневий візит до Сполучених Штатів Америки.

План перемоги України — на столі у наших союзників. Наступний етап — його спільна реалізація.

Проміжні підсумки візиту виглядають так:

До кінця 2024 року Україна отримає 50 мільярдів доларів із доходів від заморожених російських активів. Значну частину з них спрямують на оборонні потреби. Про це йдеться у Спільній декларації про підтримку відновлення і реконструкції України, яку підписали понад 30 держав і Європейський Союз під час зустрічі у форматі «Група семи» + Україна. Підписана декларація означає і те, що більш ніж 30 країн приєдналися до плану відбудови нашої держави після завершення війни.

Відповідно до рішення Президента США Джо Байдена, Україна отримає найбільший пакет допомоги за весь час — 8 мільярдів доларів. Основна частина коштів піде на зброю для фронту, системи ППО, розширення тренувальної місії F-16.

Президент України Володимир Зеленський зустрівся із 30 лідерами провідних держав і організацій. Це президенти держав, глави урядів та очільники обʼєднань країн Америки, Європи, Азії і Глобального Півдня. Основні теми обговорень — Українська формула миру, План перемоги і досягнення миру на їх основі.

Щоб донести до всього світу позицію України стосовно справедливого завершення війни український лідер виступив на Генеральній асамблеї ООН і Раді безпеки ООН.

Глава держави особисто представив План перемоги президенту США Джо Байдену, двопартійним делегаціям Сенату і Палати представників Конгресу США та двом кандидатам у президенти — Камалі Гарріс і Дональду Трампу. Адже Україна зацікавлена у збереженні двопартійної підтримки незалежно від результатів президентських виборів у США.

З метою посилення стратегічних галузей України Президент Володимир Зеленський зустрівся з представниками американських енергетичних, фінансових і оборонних компаній та підприємств. Обговорили плани та можливість реалізації спільних проєктів.

Президент Володимир Зеленський та глава Офісу Президента Андрій Єрмак разом із партнерами провели низку зустрічей і переговорів щодо розширення санкцій проти росії, а також використання доходів від заморожених російських активів для потреб України.

‼️Цей візит був дійсно історичним. Кожна зустріч, кожна розмова віч-на-віч, кожен виступ українського Президента перед лідерами світу — все заради України, посилення позицій нашої держави на міжнародній арені і української армії на полі бою. Все це в сукупності наближає нас до перемоги і справедливого миру.

Дякую Президентові Володимиру Зеленському, керівнику Офісу Президента Андрію Єрмаку і команді українських дипломатів за вагомі здобутки для України!

🇺🇦Разом переможемо!

Джерело