Історія найтитулованішої української легкоатлетки в історії Паралімпійських ігор Оксани Ботурчук

Любляча мама трьох дітей, кохана дружина, викладачка ДДУВС та паралімпійська чемпіонка – все це про Оксану Ботурчук. Жінка стала рекордсменкою за кількістю медалей з параатлетики в Україні. На чотирьох Паралімпіадах спортсменка виборола 10 нагород, а цьогоріч повернулася зі «сріблом» у бігу на дистанції 100 метрів, та «бронзою» на 400 метрів.

Про це параатлетка розповіла в ексклюзивному інтерв’ю журналістам Міністерства внутрішніх справ України після церемонії вручення нагород Президентом Володимиром Зеленським.

Цього разу паралімпійська чемпіонка Оксана Ботурчук була відзначена орденом княгині Ольги ІІ ступеня.

«Паралімпіада була дуже класна, я казала “дякую Парижу!”. На фоні минулих паралімпійських ігор, які були під час коронавірусу та без глядачів – ця просто вибухнула емоціями, вболівальниками, організацією, тому я дуже задоволена. І своїм виступом і самими паралімпійськими іграми», – розповідає параатлетка.

Загалом українська команда вже увосьме була представлена на Паралімпійських іграх. 138 спортсменів узяли участь у змаганнях із 17 видів спорту. Паралімпійці здобули 82 медалі – 22 золотих, 28 срібних і 32 бронзові. Вони посіли сьоме місце в загальному заліку і п’яте – за кількістю нагород.

Більш детальніше про історію найтитулованішої української легкоатлетки в історії Паралімпійських ігор Оксани Ботурчук читайте на нашому офіційному сайті.

▫️ t.me/mvs_ukraine

▫️ instagram.com/mvs_ua/

▫️ fb.com/mvs.gov.ua

▫️ mvs.gov.ua/

Джерело