«Не опускаймо рук, бо з нами є Божа любов»

6 жовтня, на парафію Пресвятої Трійці, що в с. Кривопілля, з архипастирським візитом завітав Преосвященний владика Петро Голіней, єпископ-помічник Коломийської єпархії УГКЦ.

Греко-Католицька громада в с. Кривопілля є однією із небагатьох, яке належить до території Верховинського протопресвітеріату – найменшого в Коломийській єпархії.

На подвірʼї храму владику Петра зустріли з урочистою процесією. Парафіяльна молодь, на чолі зі священнослужителями, виступила із привітальними словами, після чого розпочалася Архиєрейська Божественна Літургія.

Преосвященному владиці Петрові співслужили: о. Володимир Ясінський, адміністратор церкви Пресвятої Трійці, о. м. Роман Болехівський, протопресвітер Верховинський, о. Тарас Гушулей та диякон Нестор Нагорняк.

Традиційно, після євангельських читань, Архиєрей звернувся до вірян з душпастирським словом:

«Законовчителі неодноразово провокували Ісуса Христа на те, щоб він висловився проти Закону. І в одному такому моменті, вони хотіли почути від Господа, яка заповідь є найбільша.  

Якби Ісус виокремив якусь одну із заповідей, то таким чином Він би возвеличив думку одних законовчителів і понизив би інших. Тому Христос, бачачи їхнє лукавство, зводить Десять Божих Заповідей до двох Заповідей Любові, які взаємодоповнюють одна одну.  

Християнська наука – це наука про те, як Бог любов’ю приходить у світ. Катехизм Католицької Церкви вчить нас, що людина створена для того, щоб вона була люблена і любила інших. Інколи через свій егоїзм ми втрачаємо правдиве розуміння любові, бо очікуємо її від іншого, а самі нічого для них не робимо.  

Правдиву любов показує нам Бог, який після гріхопадіння людини приходить на світ, щоб умерти за неї через розпʼяття. 

Дивлячись на нашого Спасителя важливо усвідомлювати, що ми, християни, покликані до любові. Нехай у нашому суспільстві і нашій родині нам ніколи не забракне любові один до одного.  

На жаль у пострадянському періоді ми спостерігаємо егоїзм і брак любові в наших родинах. Через це виникає дуже багато злості, сварок та розлучень.  

Не опускаймо рук, бо з нами є Божа любов. Стараймося шукати й помножувати її. І в такий спосіб дійдемо до Царства Небесного. Амінь».

Після Божественної Літургії о. м. Роман Болехівський зачитав Декрет Преосвященного владики Василія Івасюка про нагородження о. Володимира Ясінського жовтим нагрудним хрестом. У відповідь священник висловив щиру вдячність владиці:

«Владико Петре, дивлячись на Вас, я пригадую своє дитинство і те, як Ви приїздили до села Поляниця разом з іншими отцями. Завжди було приємно чути Ваші глибокі й змістовні проповіді. Думаю, що мабуть найбільший грішник як би почув ті слова, то одразу б покаявся.

Ваше пастирське служіння завжди було для мене прикладом. Ми дякуємо, що Ви сьогодні є тут, з нами. Хай Господь благословляє Ваше служіння. На многії і благії літа!».

Опісля, на подвірʼї храму відбулося посвячення новозбудованої Хресної дороги, а також була відслужена Панахида біля могили покійного ієрея о. Михайла Магнича.

Насамкінець, Архиєрей поблагословив парафіян через мирування.

 

 

Пресслужба Коломийської єпархії УГКЦ
Світлини: бр. Роман Мизюк та бр. Тарас Воробець

«Не опускаймо рук, бо з нами є Божа любов» «Не опускаймо рук, бо з нами є Божа любов» «Не опускаймо рук, бо з нами є Божа любов»
«Не опускаймо рук, бо з нами є Божа любов» «Не опускаймо рук, бо з нами є Божа любов» «Не опускаймо рук, бо з нами є Божа любов»
«Не опускаймо рук, бо з нами є Божа любов» «Не опускаймо рук, бо з нами є Божа любов» «Не опускаймо рук, бо з нами є Божа любов»
«Не опускаймо рук, бо з нами є Божа любов»

 

Джерело