У Калуші провели осінній ярмарок

У Калуші провели осінній ярмарок

З ініціативи обласної державної адміністрації на Прикарпатті розпочато проведення продовольчих ярмарків « Осінь-2024». Цієї суботи, 12 жовтня, відбувся продовольчий ярмарок у Калуші, на території муніципального ринку.

На ярмарок завітали представники департаменту агропромислового розвитку ОДА , представники Калуської райдержадміністрації, районної та міської ради.

Ярмарок щоразу дивує своєю різноманітністю, сьогоднішній асортимент продукції був надзвичайно великим і привабливим для покупців. Свою продукцію тут представляли підприємці, фермери, домогосподарства, виробники крафтових товарів Калуського, Коломийськкого , Івано-Франківського та Косівського районів.

У цей складний для країни час надзвичайно важливо підтримати суб’єкти господарювання та дати їм змогу реалізувати свою продукцію, а жителям та гостям району – придбати потрібний товар за доступними цінами. Тож було представлено широкий асортимент продукції підприємств агропромислового комплексу, особистих селянських господарств та виробників сільськогосподарської продукції, а також підприємств харчової промисловості. Підвищеним попитом у населення на ярмарку користувалися картопля, капуста, морква, буряк, цибуля, яйця, риба, яблука, цукор, за цінами, нижчими ніж у магазинах нашого краю. Крім того, можна було придбати різноманітні смаколики: і домашню випічку, і паштети, і крафтові сири. А ще продукти бджільництва, м’ясні та ковбасні вироби, овочі та фрукти, які задовольнили різні смаки споживачів. Під час ярмарку спеціалісти Держпродспоживслужби проводили моніторинг за якістю та безпечністю харчових продуктів, надавали рекомендації суб’єктам господарювання, які здійснювали реалізацію харчових продуктів. За словами організаторів – працівників управління соціально-економічного розвитку території РДА, чимало схвальних відгуків вони почули від людей, а також прохання про те, щоб подібні ярмарки проводились і надалі.

Джерело