Отці редемптористи відвідали Семаківці

15 жовтня, село Семаківці, Чернелицького протопресвітеріату, відвідала капітула Львівської провінції Згромадження Найсвятішого Ізбавителя. Архиєрейську Літургію очолив Преосвященний владика Петро Голіней, єпископ-помічник Коломийської єпархії УГКЦ.

Нагадаємо, що 2024 рік у Коломийській єпархії проголошений роком блаженного священномученика Миколая Чарнецького.

Під час Богослужіння владиці Петрові співслужили: о. Василь Скрипка, настоятель храму, о. Володимир Борейко, протоігумен, та священнослужителі Згромадження Найсвятішого Ізбавителя.

На проповіді Архиєрей звернувся до священнослужителів:

«Ісус Христос для нас є навіки незмінним. Господь приходить у світ, щоб своєю кровʼю на хресті спасти людину. Ми повинні усвідомити: “Христос помер на хресті за мене. Для чого? Щоб я мав можливість бути зʼєднаним із Ним у вічності”.  

Бог запитував смоковницю: “Покажи мені твої плоди?”. Так само і нас, духовних осіб, Господь колись спитає: “Де є плоди твого життя?”. 

Сьогодні ми знаходимо на рідній землі блаженного Миколая Чарнецького. Він, за своє праведне життя, отримав вічну нагороду на небі. А нині ми прагнемо діткнутися його життєвого досвіду й дізнатися чогось нового. Я міг би говорити цілі проповіді про блаженного Миколая, але чи будуть вони новими для вас. Я думаю, що досліджуючи його життя, ви, редемптористи, можете знати набагато більше. Однак, важливим є не саме знання, але те, чого ми навчилися від святого.  

Шукайте можливість проповідувати Євангеліє, голосіть убогим Добру Новину. Адже кожна справа духовної особи є проповіддю Божого Слова».

Після Літургії Архиєрей разом з отцями й братами капітули зробили фото для історії.

 

 

Пресслужба Коломийської єпархії УГКЦ
Світлини: бр. Роман Мизюк

Отці редемптористи відвідали Семаківці Отці редемптористи відвідали Семаківці Отці редемптористи відвідали Семаківці
Отці редемптористи відвідали Семаківці Отці редемптористи відвідали Семаківці Отці редемптористи відвідали Семаківці
Отці редемптористи відвідали Семаківці Отці редемптористи відвідали Семаківці

Джерело