👩‍🍼Реабілітація дітей до трьох років, які народилися передчасно або хворими, є безоплатною для сімей внутрішньо переміщених осіб

👩‍🍼Реабілітація дітей до трьох років, які народилися передчасно або хворими, є безоплатною для сімей внутрішньо переміщених осіб

👩‍🍼Реабілітація дітей до трьох років, які народилися передчасно або хворими, є безоплатною для сімей внутрішньо переміщених осіб.

Передчасно народжені малюки або немовлята, які з’явилися на світ з певною фізіологічною патологією, потребують особливого медичного догляду і реабілітації. Для сімей ВПО ця допомога надається безкоштовно.

Програма медичних гарантій України забезпечує реабілітацію дітей до трьох років, незалежно від того, де вони проживають чи зареєстровані. Батьки можуть звернутися до будь-якого медичного закладу, який має договір із НСЗУ для надання таких послуг.

🏥 Це можуть бути дитячі лікарні, спеціалізовані центри реабілітації або діагностичні центри. Реабілітація включає первинний огляд дитини, постановку діагнозу, складання індивідуального реабілітаційного плану, проведення необхідних обстежень та консультації лікарів інших спеціальностей. Додатково оцінюється розвиток дитини в різних сферах, таких як моторика, мовлення, інтелект та соціально-емоційний розвиток.

Ознайомитись з повним обсягом послуг, які мають надаватись дітям відповідно до їхніх медичних потреб, можна на сайті НСЗУ за посиланням.

Щоб скористатися безкоштовними послугами, батькам потрібно отримати направлення від сімейного лікаря та звернутися до закладу, який надає реабілітаційні послуги.

❗️Якщо ж від сімей ВПО вимагатимуть оплату за послуги, що покриває Програма медичних гарантій, потрібно звернутися до НСЗУ за номером 16-77 або на сайті за посиланням для вирішення цього питання.

Джерело