Віра Сталинська загинула у своєму будинку в Охтирці, коли 13 березня 2022 року росіяни обстріляли житловий квартал міста

Віра Сталинська загинула у своєму будинку в Охтирці, коли 13 березня 2022 року росіяни обстріляли житловий квартал міста

Віра Сталинська загинула у своєму будинку в Охтирці, коли 13 березня 2022 року росіяни обстріляли житловий квартал міста.

Віра Яківна народилася в селі Крамчанка Великописарівської громади. У її родині було багато вчителів. А свого батька Віра бачила лише раз – він загинув у Другу світову війну.
Після закінчення 8 класів місцевої школи Віра вступила до Харківського аграрного технікуму, розповіла її онучка Юлія.

Далі Віра Сталинська з донькою переїхали жити до м.Охтирка. Там і зустріла свого майбутнього чоловіка. Після місяця зустрічей пара побралася. Народили ще двох діток. Побудували власний будинок.

Віра Яківна працювала в Охтирці в дорожному господарстві. Якраз у той час були збудовані мости в Климентово та Охтирці. Жінка була бригадиром будівельної групи.

«Всі підопічні її поважали, бо бабуся була доброю, веселою, компанійською, завжди допомагала іншим, про неї ніхто не міг сказати нічого поганого», – розповіла внучка.

Після виходу на пенсію Віра любила проводити час з внуками. У неї 5 онуків, 9 правнуків і 1 праправнучка.

«Бабуся гарно шила, зналася на аграрній справі (бо мала відповідну освіту), любила вирощувати на городі та в саду всяку всячину», – розповідає Юлія.

Після повномасштабного вторгнення жінка залишалася в Охтирці. У ніч на 8 березня росіяни вчергове обстріляли місто. Тоді постраждав і будинок Віри Сталинської. Онучка Юля сама не змогла приїхати до неї, тому домовилася із волонтерами, аби полагодили дім бабусі.

10 березня 2022 року Вірі виповнилося 88 років. День народження зустріла в колі рідних, хто зміг приїхати.

А 13 березня Юлі зателефонували сусіди бабусі і сказали, що її будинок горить. У дім влучив російський боєприпас і здійнявся вогонь. У цій пожежі і загинула Віра Сталинська.

Пам‘ятаємо🇺🇦

Джерело