Парафіяльні оголошення від 20.11.2022 р. Б.

ПАРАФІЯЛЬНІ ОГОЛОШЕННЯ від 20.11.2022 р. Б.:

1. Сьогодні 20 листопада, наша Церква вшановує пам’ять Блаженної Йосафати Гордашевської, першої Сестри Служебниці Непорочної Діви Марії, співзасновниці першого місійного Згромадження в УГКЦ, Сестер СНДМ.

Сестри вже 130 років виконують служіння в Церкві для нашого Українського народу. Продовж цих років і тепер, працею сестер були і є катехизація з дітьми, захоронки для дітей сиріт, лікарні, викладацька діяльність, опіка будинками для людей самотніх похилого віку, дбають про чистоту та красу храмів, молодь та інші служіння.

У нашій парафії св. Василія Сестри Служебниці служать вже 20 років, від перших днів нашої парафії.

З цієї нагоди сьогодні, в нашому храмі є часточка мощей Блаженної Сестри Йосафати та її ікона. За її посередництвом молимось за наших воїнів, за скору перемогу і мир, за ввесь український наш народ.

Щиро вітаємо сестер Служебниць та висловлюємо нашу вдячність за їхнє невтомне і святе служіння!

2. Пригадуємо, що на заклик Блаженнішого Святослава в цілій Греко-Католицькій Церкві, а також в нашій парафії проводиться соціальна акція «Нагодуй бідного».

Долучитися до цієї акції, можна в будь-який день чи неділю протягом місяця листопада, принісши до храму продукти довготривалого зберігання для потребуючих і бідних, в Куток Милосердя. Будемо щиро Вам вдячні!

3. Завтра 21 листопада, святкуємо празник Собор святого архистратига Михаїла й інших небесних сил.

Розпорядок богослужінь наступний:

7:10 – Святкова Утреня;

8:00 – Свята Літургія;

10:00 – Свята Літургія;

17:45 – Вечірня;

18:30 – Свята Літургія.

4. В п’ятницю, 25 листопада, святкуємо празник святого Йосафата Архиєпископа Полоцького, мученика за Святу Єдність Церкви та покровителя Василіянського Чину. Цього року в цілій УГКЦ, ми відзначаємо 400-ліття від дня смерті священмуч. Йосафата.

У четвер ввечері о 17:30 будемо молитися Велику Вечірню з Литією.

В день свята розпорядок богослужінь буденний:

7:15 – Святкова Утреня;

8:00 – Свята Літургія;

18:00 – Молебень до св. Йосафата;

18:30 – Свята Літургія.

5. В наступну суботу 26 листопада, Україна вшановує Пам’ять жертв Голодомору 1932-1933 років. В цей день пам’яті геноциду українського народу будемо молитвою, панахидою, хвилиною мовчання та запаленими свічками вшановували пам’ять мільйонів людей, які втратили невинно своє життя в 32-33 роках.

Джерело