Відзначення 100-річчя церкви Покрови Пресвятої Богородиці в селі Дрогомишль на Львівщині

  • Автор допису:

Дрогомишль — село з понад півтисячолітньою історією. Тут кількасот років була давня церква, котра згоріла, на жаль, на початку минулого століття. На тому ж місці збудували новий чудовий храм, якому вже нині відзначається 100 років.

На урочистій Святій Літургії були присутні запрошені настоятелем о. Володимиром Біланом священики з навколишніх сіл й не тільки. Очолив Богослужіння високопреосв. вл. Ігор (Возьняк), архиєпископ і митрополит Львівський. Варто зазначити, що це чи не вперше в останні десятиліття новітньої історії Дрогомишля храм відвідав саме митрополит.

85 років тому блаженний мученик Йосафат Коциловський, єпископ Перемишльської єпархії, встановив місійних хрест біля церкви, з яким селяни обійшли попередньо навколо села. Хрест згодом було оновлено. В центральній частині нового хреста вкладений старий хрест, також частки пам`ятки, як реліквію, було роздано вірним. Важливо сказати, що як і обіцяв блаженний Йосафат, хрест справді захистив село від навіть найменших руйнацій військових дій минулого століття.

Документальний відеозапис здійснено в неділю 27 листопада 2022 р. Б., с. Дрогомишль, Яворівський район, Львівська область.

#Дрогомишль #Церква #УГКЦ #місійний_хрест #ЙосафатКоциловський #ІгорВозьняк #ВолодимирБілан #Яворівський_район #Львівщина

Джерело