Жителі Львова дали «друге життя» тисячам тонн органічних відходів за рік

У Львові у 2022 році жителі та гості міста здали на станцію компостування 6330,46 тонни відходів, зокрема 2855,36 тонни харчових відходів, 2037,23 тонни листя та трави, а також 1437,87 тонни гілля та щепи. За рік станція змогла реалізувати 1051,31 тонни органічної підживки, повідомляє “Зелене Місто” у Facebook.

В повідомленні пояснили, що для переробки в органічну підживку станція компостування приймає роздільно зібрані органічні та садово-паркові відходи. “Кожен із нас може допомогти органіці отримати друге життя. Для цього варто сортувати харчові відходи вдома та викидати їх без пакетів і залишків іншого сміття в окремий контейнер”, – наголосили автори.

Вони підкреслили, що в місті контейнери для органіки встановлені на 99% усіх контейнерних майданчиків Львова. Окрім того, розташування найближчого такого контейнера можна знайти карті.

Нагадаємо, львівські екоактивісти закликали українців використовувати біорозкладні пакети для збору органічних відходів та подальшого компостування. Наразі ними в супермаркетах замінюють традиційні.

Джерело: Екополітика

 

Джерело