Андрій Костін: Прокурори – солдати справедливості і ми готові зробити все від нас залежне для притягнення до відповідальності винних

Таку заяву зробив Генеральний прокурор Андрій Костін під час зустрічі з Головою INL (Бюро з питань міжнародної боротьби з наркотиками та правоохоронної діяльності) Посольства США в Україні Юрієм Федьківим. 

Генеральний прокурор висловив вдячність народу та Уряду Сполучених Штатів Америки за підтримку, яку вони надають українському народу у військовій, економічній та гуманітарній сферах. Він також додав, що українські прокурори успішно співпрацюють з міжнародними організаціями та експертними групами, які допомагають у розслідуванні воєнних злочинів. 

Під час зустрічі обговорили можливості підтримки впровадження ефективного IT-рішення для зберігання, аналізу та обміну даними кримінальних проваджень щодо міжнародних злочинів. Офіс Генпрокурора ініціював проект створення єдиної електронної системи ведення кримінальних проваджень, якою могли б користуватися прокурори та слідчі всіх правоохоронних органів. 

«Прокурори – солдати справедливості і ми готові зробити все від нас залежне для притягнення до відповідальності винних у міжнародних злочинах. Але нам потрібна підтримка партнерів для запровадження ефективних технологічних рішень», – підкреслив Андрій Костін. 

Юрій Федьків висловив підтримку готовності української сторони продовжувати реформи, не зважаючи на воєнні дії в країні. 

Сторони погодилися продовжити обговорення співпраці та спільних проектів. 

Джерело