Сприяв перереєстрації підприємців за законодавством РФ – судитимуть так званого очільника «податкової служби Херсонської області»

Прокурори Херсонської обласної прокуратури у порядку спеціального досудового розслідування скерували до суду обвинувальний акт стосовно мешканця м. Херсона за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Слідством установлено, що під час окупації Херсонщини обвинувачений вступив у злочинну змову із представниками країни-агресора та добровільно обійняв посаду так званого «виконуючого обов’язки керівника податкової служби Херсонської області».

На псевдопосаді обвинувачений виконував організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції в незаконно створеному податковому органі окупантів. Брав участь у публічних заходах організованих окупаційною владою, де закликав представників юросіб та фізичних осіб-підприємців перереєструватися за російським законодавством, відкривати рахунки у підконтрольному РФ банку, аби «законно» провадити свою діяльність на території області.

Досудове розслідування здійснювалось УСБ України в Херсонській області.

Джерело