На Ясній Горі у Гошеві відбулися подячні моління за прожитий рік

У суботу, 31 грудня, 2022 р. Б. у монастирському храмі на Ясній Горі в Гошеві доброю традицією зібралася велика кількість вірних, щоб у молитовному єднанні провести старий рік та просити Божого благословення в новому році.

Новорічні богослужіння розпочалися подячною Божественною Літургією за прожитий 2022 рік.

Очолив Святу Літургію о. Марʼян Гробельний, ЧСВВ, ігумен гошівського монастиря.

У проповіді в часі Святої Літургії о. Марʼян, звертаючись до присутніх у храмі та підсумовуючи прожитий рік, зокрема, підкреслив:

«Хоча ми прожили непростий рік, але незважаючи ні на що життя триває. Можливо серед нас немає наших батьків і матерів, братів чи сестер, знайомих, бо вони пішли захищати нас і нашу батьківщину. Серед нас немає тих, хто віддав своє життя на війні, хоча ще минулого року, вони були тут серед нас і мали найкращі плани на рік, що минає, але вони здобули найцінніше, здобули вінці життя вічного, бо віддали своє життя за рідних, близьких та свободу рідної Вітчизни».

«Минулий рік навчив нас цінувати те, що ми маємо. Ми стали більше усвідомлювати, що всі потребуємо один одного. І щоб жити далі мусимо думати про майбутнє, а майбутнє можна збудувати лише пліч о пліч, один з одним, а це можливо тільки тоді, коли ми змінимо наші відносини з ближніми, станемо ближчими, щирішими, станемо братами і сестрами. 

Дякувати Богу, жодна система, навіть диявольська, не здатна знищити наше бажання відкритися для добра, співчуття і здатності реагувати на зло. Бо все це проростає глибоко в наших серцях. Серед мороку нинішніх труднощів, непорозумінь, війни, кожен із нас може стати яскравою свічкою, як нагадуванням про те, що світло долає темряву»,— наголосив настоятель храму.

Наприкінці о. Марʼян також привітав усіх з прийдешнім новим роком, бажаючи Божого благословення здоров’я та ласки добре провести рік.

Завершилося подячне богослужіння молитвою за Батьківщину «Боже Великий, Єдиний».

Джерело