Різдвяне привітання Протоігумена провінції Найсвятішого Спасителя о. Йоана Школика, ЧСВВ

Христос народився! – Славімо його!

Високопреподобні і преподобні отці і браття, дорогі браття і сестри у Христі.

Цьогоріч ми зустрічаємо народження Ісуса Христа в небезпеках і тривогах, над землею згустилася темрява, зло напосідає на нашу землю, сіючи розруху та смерть. Посеред боротьби, поту і сліз ми звертаємося до нової надії, яку Господь Бог послав через свого Сина: «Народ, який сидів у темноті, побачив велике світло; тим, що сиділи в країні й тіні смерті, – зійшло їм світло» (Мт.4,16). Подібно, як колись мудреці прямували поклонитися дитятку Ісусові, сьогодні й ми, попри всі труднощі, прямуємо до Христа, шукаючи провідну зорю для нашого життя.

Ці пошуки сповнені труднощів і великих перепон. Новонародженого Христа намагалися звести з цього світу, як і тепер вороги хочуть знищити наш народ; і Христос повинен був рятуватися від небезпеки в Єгипті, багато наших вірних та співвітчизників рятуються від небезпеки за кордонами нашої Батьківщини. Та світло обов’язково подолає темряву, мир Христовий переможе злобу і ворожнечу цього світу.

Сідаючи до святої вечері, згадаймо усіх, які не мають такої можливості, хто на фронті, в окопах і бліндажах, хто у вигнанні, в окупації та в інших небезпеках. У молитві згадаймо всіх загиблих, потребуючих, а особливо наших воїнів, медиків, волонтерів та капеланів. Слова Господні, звернені до пастирів, які стали свідками народження Ісуса Христа, нехай стануть нам нагадуванням і підбадьоренням: «Не бійтесь, бо я звіщаю вам велику радість, що буде радістю всього народу: Сьогодні народився вам у місті Давидовім Спаситель, він же Христос Господь. І ось вам знак: Ви знайдете дитя сповите, що лежатиме в яслах» (Лк.2,10-12). Нашою вірою і Божим Словом працюймо на Божу славу для встановлення справедливого миру в наших душах, родинах та в усій Україні, щоб спів ангелів безперестанно лунав у серцях людей: «Слава на висотах Богу й на землі мир людям його вподобання» (Лк.2,14). Нехай Господь обдарує всіх здоров’ям, радістю та наснагою.

Благословенного Різдва та щасливого Нового року!

о. Йоан Школик, ЧСВВ

Протоігумен

Джерело