🙏Цей тиждень хочу розпочати з подяки усім тим, хто рік тому в цей нелегкий період став опорою для Чернігівщини

🙏Цей тиждень хочу розпочати з подяки усім тим, хто рік тому в цей нелегкий період став опорою для Чернігівщини. Всім і кожному, хто в кінці березня 2022 року гнав ворога за межі області.

☝️Про справи робочі.

🔸️Від сьогодні в приміщеннях органів влади відновлюють роботу Пункти Незламності. Відповідне рішення було прийняте на засіданні Ради оборони області минулого тижня.

🔸️ОВА від донорів отримала серверне обладнання та ліцензійне програмне забезпечення, що допоможе вберегтися від DDoS атак, які, на жаль, є часто.

🔸️Через рясні дощі, рівень води у річках значно збільшився. Це заважає налаштувати понтонні переправи зокрема у Новгород-Сіверському районі. Майте на увазі, плануючи поїздки областю.

🔸️Профільне управління спільно з патрульною поліцією розпочинає весняне обстеження доріг, аби сформувати список пріоритетності в ремонті.

🔸️В області стартувала посівна ярих культур. До слова, USAID АГРО прикордонним громадам надало посівний матеріал деяких культур та насіння овочів. Все буде розподілене найближчими днями. Окрім того, ОВА готує лист до Прем'єр-міністра України щодо врегулювання деяких питань діяльності агровиробників у прикордонні.

🔸️Минулого тижня в області визначилися переможці на 33 внутрішньообласні маршрути.

🔸️Триває консультування щодо формування спроможної мережі медичних закладів області. Робоча група вже поспілкувалася з представниками Чернігівського, Корюківського та Новгород-Сіверського районів.
Актуальним залишається вакцинальна кампанія від ковіду. На жаль, від ускладнень, спричинених цим вірусом, за тиждень померло троє мешканців області.

🔸️60% шкіл від сьогодні на канікулах. Це ще одна можливість більше попрацювати над забезпеченням безпеки. До слова, за останні два тижні в закладах освіти облаштовано 7 найпростіших укриттів.

📍Те, що не виходить з порядку денного: робота з мешканцями прикордоння в питанні відселення у безпечніші населенні пункти області; системна комунікація з міжнародними партнерами щодо відновлення області.

#МістаГероїв

Джерело