Стрілець-зенітник 79-ї бригади ДШВ розповів, як збив ворожий Су-25

Днями розрахунок підрозділу протиповітряної оборони 79-ї окремої десантно-штурмової бригади збив ворожий штурмовик Су-25.

Автором вдалого пуску став стрілець-зенітник на ім’я Євген. Він військовослужбовець за призовом, який з перших днів широкомасштабного вторгнення встав до лав Десантно-штурмових військ ЗС України. За словами бійця, свою військову спеціальність опановував з нуля.

– Строкову службу я проходив в інженерно-саперному батальйоні, тому коли призначили в підрозділ протиповітряної оборони, то заново вчився працювати на тих типах озброєння, яке є у нас, – каже зенітник.

За словами командира підрозділу, Євген на достатньому рівні опанував усі тонкощі роботи з переносними зенітними- ракетними комплексами і коли настала слушна нагода вміло застосував своє штатне озброєння.

– В той день ворожі літаки атакували позиції наших підрозділів двома парами, – каже Євген.

І пояснює, що зазвичай літаки противника намагаються наносити удари по наземних цілях не заходячи в зону ураження наших засобів ППО. За ними завжди ретельно спостерігають розрахунки підрозділів ППО 79-ки.

– Але в той день ворожий пілот помилився і залетів ближче, ніж мусив, а я вже скористався його помилкою і зробив пуск, який став для нього фатальним, – завершує десантник-зенітник.

Більше про події того дня і емоції, які відчув Євген, коли збив ворожий літак, у відеосюжеті

Разом до Перемоги! ДШВ – Завжди Перші! Слава Україні!

#stoprussia #ДШВ #ЗСУ #Завжди_Перші #UkrainianAirAssaultForces

#AirAssaultForces #WarInUkraine #RussianAggression

#BattleOfUkrainianAirAssaultForcesВониі

Джерело