Головні події Української Греко-Католицької Церкви за 20-27 квітня 2023 / Дайджест ⚡️9

00:00:06 – Апостольський екзархат у Німеччині та Скандинавії переходить на григоріанський календар.

Це відбудеться з 1 вересня 2023 року Божого.

Про це йдеться в декреті апостольського екзарха владики Богдана Дзюраха.

Перехід відбувається без винятків для рухомих і нерухомих свят.

Джерело: https://bit.ly/44bu15k

00:00:25 – На Великдень в Угорщині відкрилися дві громади УГКЦ. Для вірних УГКЦ у містах Сомбатхей і Шіофок було проведено першу Літургію з посвяченням великодніх страв.

Молитву провів о. Дам’ян Габорій під супровід співу семінаристів Львівської духовної семінарії.

«У новостворених громадах богослужіння відбуватимуться раз у місяць. Від Різдва також розпочалися богослужіння для українців у Дьорі, Татабані, Секешвехерварі».

Джерело: https://bit.ly/3LFrk4x

00:00:48 – Владика Володимир Груца освятив каплицю у Личаківській виправній колонії № 30.

Архиєрею співслужили в’язничні капелани Львівської архиєпархії.

Коментуючи уривок Євангелія про суд, архиєрей зауважив, що засуджені люди цивільним судом відбували певне очищення, переміну.

Джерело: https://bit.ly/3NoE9BO

00:01:06 – У Одесі сталась схожа подія. Владика Михайло Бубній, звершив освячення богослужбової каплиці Святого Миколая Чудотворця та намісних ікон в Одеській виправній колонії № 14.

Із владикою співслужили керівник Відділу пенітенціарного душпастирства УГКЦ о. Костянтин Пантелей та в’язничний капелан Одеського екзархату о. Юрій Стронянський.

Спорудження й облаштування каплиці тривало майже рік. Керівництво колонії виділило кімнату, у якій зробили ремонт і яка відтепер служитиме ув’язненим місцем молитви.

Джерело: https://bit.ly/3AEc41F

00:01:38 – На Світовий день молоді зареєструвалося вже 10 груп молоді. Йдеться про 5 груп від України і 5 з Європи. Крім того, півсотні молодих українців зголосилося волонтерити.

Зараз відбувається формація для волонтерів. А для усіх учасників організатори планують провести кілька онлайнових і живих духовно-формаційних зустрічей незадовго до паломництва СДМ, для творення спільноти та вдалого приготування до події в Лісабоні.

СДМ, відбуватиметься в Лісабоні з 31 липня по 6 серпня.

Джерело: https://bit.ly/41QjbAb

00:02:06 – Побачило світ багатомовне видання «Заповіту» Блаженнішого патріарха Йосифа Сліпого. Презентація відбулася у домі Релігійного товариства «Свята Софія» у Римі. Видання «Заповіту» Блаженнішого патріарха Йосифа Сліпого створене в оригіналі та перекладі на вісім іноземних мов.

Видання упорядкували д-р. Ірина Іванкович та Академік Леонід Рудницький. Над мистецьким оформленням, працював львівський митець Роман Василик. Праця над унікальним збірником тривала з 2014 року.

Джерело: https://bit.ly/3Ve9vwV

00:02:38 – 26 квітня 2023 року в Патріаршому соборі Воскресіння Христового освятили барельєф архистратига Михаїла, який привезено до Києва як молитовний дар італійського народу та символ боротьби добра зі злом. Чин освячення звершив владика Йосиф Мілян, протосинкел Київської архиєпархії, у співслужінні з архиєпископом і митрополитом архидієцезії Таранто (Італія) монсеньйором Філіппо Санторо.

Під час церемонії передачі й освячення барельєфу був присутній Надзвичайний і Повноважний посол Італійської Республіки в Україні П’єр Франческо Дзадзо, а також Лорето Джезуальдо, президент Національної федерації італійських медично-наукових товариств (FISM) та журналіст і почесний президент культурної асоціації «L’Isola che non c’è» («Острів, якого нема») — промотор цієї ініціативи Франко Джуліано.

=

Поширюйте відео!

=

Підпишіться http://bit.ly/33c60vX та вмикайте 🔔,

щоб вчасно отримувати сповіщення про онлайн-трансляції та нові відео.

=

Живе телебачення Української Греко-Католицької Церкви:

=

➡︎ http://zhyve.tv/

➡︎ Facebook https://www.facebook.com/Zhyve.tv/

➡︎ Instagram https://www.instagram.com/tv.ugcc/

➡︎ YouTube

/ pressugcc

⚡️ підтримати http://zhyve.tv/donate/

=

Україна молиться!

=

† Українська Греко-Католицька Церква (УГКЦ) / Ukrainian Greek Catholic Church: • official website http://ugcc.ua/ • храми https://map.ugcc.ua/

#новиниУГКЦ #новиниУкраїни #українськацерква #ВідкритаЦерква #угкц #живетелебачення #UkrainianGreekCatholicChurch #UkrainianChurch

Learn about the life and ministry of the Ukrainian Greek Catholic Church. A weekly issue with even more interesting conversations about the life of the UGCC, interviews on topical issues, interesting guests and good (even unexpected) advice from priests.

⚡️ Share our videos to let the world know more about Ukrainian Greek Catholic Church!

Джерело