#ПМГ2023 ❗️ВІЛ – не вирок. Сьогодні це захворювання повністю контролюється медикаментами і людина

#ПМГ2023

❗️ВІЛ - не вирок. Сьогодні це захворювання повністю контролюється медикаментами і людина

#ПМГ2023

❗️ВІЛ – не вирок. Сьогодні це захворювання повністю контролюється медикаментами і людина, яка приймає ліки, продовжують жити повноцінним життям. Жінки можуть народити повністю здорову дитину. Єдине, варто спостерігатись у лікаря і отримувати призначене лікування.

Для цього у Програмі медичних гарантій є пакет послуг “Діагностика, лікування та супровід осіб із ВІЛ-інфекцією (та підозрою на ВІЛ)”.

📌Перелік послуг:
1️⃣Тестування на ВІЛ та післятестове консультування.
2️⃣Необхідні лабораторні дослідження: аналізи крові, сечі, кількість CD4, визначення навантаження ВІЛ у плазмі крові, обстеження на інфекції, що передаються статевим шляхом, інші дослідження за потреби.
3️⃣Аналіз крові дітей, народжених від ВІЛ-позитивних матерів.
4️⃣Медичний нагляд, призначення антиретровірусної терапії, видача препаратів, моніторинг побічних реакцій.
5️⃣ Медичний нагляд дітей, народжених від ВІЛ-позитивних жінок, на період від народження до 18 місяців, до встановлення або виключення діагнозу ВІЛ.
6️⃣ Консультування членів сім’ї пацієнтів щодо профілактики, консультування з питань планування сім’ї.
7️⃣Профілактика передачі ВІЛ від матері до дитини.
8️⃣Проведення медикаментозної постконтактної профілактики особам, які не пізніше 72 годин після ризикованого контакту щодо інфікування ВІЛ звернулися до лікаря.

📌Повний перелік послуг опублікуваний на сайті НСЗУ https://bit.ly/40rJvix п.4.

📌Отримувати ці медичні послуги, а також антиретровірусні препарати безоплатно можна в тих лікарнях, які мають договір з НСЗУ за пакетом “Діагностика, лікування та супровід осіб із ВІЛ-інфекцією (та підозрою на ВІЛ)”. Звернутись до лікарні можна навіть без направлення.

Детальніше – на сайті НСЗУ https://bit.ly/3LJnUy2

Джерело