Головні події Української Греко-Католицької Церкви за 27 квітня – 4 травня 2023 / Дайджест ⚡️10

00:00:06 – Департамент військового капеланства вперше провів реабілітаційну зустріч для родин полонених. Подія тривала з 19 по 23 квітня в Івано-Франківську, у монастирі Святого Йосифа Згромадження редемптористів УГКЦ. Духовно-психологічний супровід групи здійснювали священники Ярослав Рохман і Руслан П’яста.

Захід відбувся в межах проєкту Департаменту військового капеланства Патріаршої курії УГКЦ «Зміцнення психологічної стійкості та зцілення ран в Україні». У програмі взяли участь родини з Луцька, Кропивницького, Рівного, Миколаєва, а також з Одещини, Львівщини й Київщини.

Джерело: https://bit.ly/3VG2vZR

00:00:23 – Семінаристи Івано-Франківської Духовної семінарії долучилися до виготовлення окопних свічок для ЗСУ. Ініціатором реалізації цієї ідеї був голова екологічного відділу семінарії брат Адріан Іванусь (24 квітня 2023 р. Івано-Франківськ). Завдяки цій акції вдалося виготовити понад 50 окопних свічок. Готові свічки передадуть українським воїнам.

Джерело: https://bit.ly/41amHnJ

00:00:36 – Згромадження сестер святого Йосифа Обручника Пречистої Діви Марії святкує 125 років з моменту заснування. Подія відбулася 28 квітня у день 105-ї річниці від смерті засновника згромадження отця Кирила Селецького. Божественну Літургію з нагоди свята очолив Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав у каплиці блаженних преподобномучениць Олімпії і Лаврентії у Львові.

Джерело: https://bit.ly/42bt4bM

00:01:02 – Блаженніший Святослав провів зустріч з Послом Німеччини в Україні Анкою Фельдгузен. Також участь у події взяла Катерина Єсікова, представниця відділу культури, освіти та національних меншин Посольства. Отець і Глава УГКЦ обговорив із посадовцями душпастирство зцілення ран війни, обставин служіння Української Греко-Католицької Церкви для підтримки фронту та допомоги постраждалим від війни.

Під час розмови Блаженніший Святослав нагадав про понад мільйон українських біженців у Німеччині та служіння Апостольського екзархату УГКЦ у Німеччині.

Джерело: https://bit.ly/3pcYShQ

00:01:37 – Митрополит Володимир Війтишин освятив 2 автомобілі для 10-ої гірсько-штурмової бригади «Едельвейс». Подія відбулась на подвір’ї Архиєпархіального управління.

Один Службовий автомобіль Антикризовому центру Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ, в свою чергу, безкоштовно надала громадська організація «Важливі дії», за сприяння українських волонтерів з італійського міста Болонья. Інше авто допоміг придбати народний депутат України Роман Мулик.

Джерело: https://bit.ly/3pbdBtz

00:02:01 – Апостольський екзархат в Італії запускає проєкт для психологічної підтримки жертв війни. Йдеться про програму «Психологічна допомога українським біженцям в Італії».

Проєкт триватиме з 1 травня до 29 жовтня і здійснюється у співпраці Карітасу Апостольського екзархату та асоціації українських психологів в Італії «Mondo-Світ».

Проєкт здійснюватиметься у храмах та приміщеннях, де збираються на молитву українські вірні.

Джерело: https://bit.ly/42uUqcz

00:02:25 – Апостольський екзарх для українців візантійського обряду в Німеччині та Скандинавії, розпочав новий духовний проєкт #ПохвалаБогородиці, присвячений молитві і вшануванню Пресвятої Богородиці.

У його межах Владика Богдан Дзюрах на власній сторінці у фейсбуці ділитиметься духовними роздумами про Матір Сина Божого й нашу Матір. Основою для роздумів стануть слова Акафісту до Пресвятої Богородиці.

Джерело: https://bit.ly/3NLed3j

=

Поширюйте відео!

=

Підпишіться http://bit.ly/33c60vX та вмикайте 🔔,

щоб вчасно отримувати сповіщення про онлайн-трансляції та нові відео.

=

Живе телебачення Української Греко-Католицької Церкви:

=

➡︎ http://zhyve.tv/

➡︎ Facebook https://www.facebook.com/Zhyve.tv/

➡︎ Instagram https://www.instagram.com/tv.ugcc/

➡︎ YouTube https://www.youtube.com/pressugcc

⚡️ підтримати http://zhyve.tv/donate/

=

Україна молиться!

=

† Українська Греко-Католицька Церква (УГКЦ) / Ukrainian Greek Catholic Church: • official website http://ugcc.ua/ • храми https://map.ugcc.ua/

#новиниУГКЦ #новиниУкраїни #українськацерква #ВідкритаЦерква #угкц #живетелебачення #UkrainianGreekCatholicChurch #UkrainianChurch

Learn about the life and ministry of the Ukrainian Greek Catholic Church. A weekly issue with even more interesting conversations about the life of the UGCC, interviews on topical issues, interesting guests and good (even unexpected) advice from priests.

⚡️ Share our videos to let the world know more about Ukrainian Greek Catholic Church!

Джерело