Головні події Української Греко-Католицької Церкви за 19 – 25 травня 2023 / Дайджест ⚡️13

00:00:06 – У Вроцлаві розпочався Постійний Синод Української Греко-Католицької Церкви. Засідання наповнені зустрічами для вивчення досвіду служіння Польщі та Перемишльсько-Варшавської митрополії для біженців з України. 4 (75) сесія покликана приготувати напрямні для Великого Синоду Єпископів Української Греко-Католицької Церкви, що відбудеться у вересні.

Джерело: https://bit.ly/3OIUv8W

00:00:28 – У вересні в Українській Греко-Католицькій Церкві стартує сертифікована програма для духовенства «Зцілення ран війни». Цією програмою планують охопити все духовенство і монашество Української Греко-Католицької Церкви. Навчання розраховане на три дні: два триватиме навчання, а на третій відбудеться тестування і вручення сертифікатів. Програму розробили разом з Інститутом психічного здоров’я Українського Католицького Університету. Вона передбачає три блоки: богослов’я, душпастирський супровід і психічне здоров’я. Це буде щомісячне навчання й у кожному блоці передбачена участь 50 осіб.

Джерело: https://bit.ly/3OH2fbm

00:01:01 – У Місійному центрі редемптористів у Чернігові відбулася Перша Сповідь та Урочисте Причастя. Громада, яка збирається у Місійному центрі, згуртувалася відразу після відходу російських військ. Тут отці редемптористи розгорнули пункт видачі гуманітарної допомоги, а також тимчасову каплицю. Вона розташована у районі, який найбільше постраждав від бойових дій — більшість будинків тут пошкоджені. Завдяки катехитичній діяльності, у якій отцям допомагають сестри редемптористки, вдалося організувати групу дітей, що цьогоріч уперше приступили до Таїнства Покаяння.

Джерело: https://bit.ly/3olQo83

00:01:29 – Священників Одеського екзархату відзначили нагородою Президента України. Військового капелана Одеського екзархату отця Руслана Остафій і військово-морського капелана отця Олександра Смеречинського нагороджено відзнакою «За оборону України». Відзнаку капелани отримали за надання духовної підтримки військовослужбовцям, систематичну гуманітарну допомогу Збройним силам України і забезпечення медичних установ потрібними речами в часі війни.

Джерело: https://bit.ly/3WIw3qk

00:01:57 – Близько 5000 українців взяли участь у паломництві до Фатіми. Люди з’їхалися до санктуарію Божої Матері в Португалії. Під час прощі відбулася посвята України під покров Пресвятої Богородиці. Архиєрейська Божественна Літургія відбулася у базиліці Пресвятої Тройці у Фатімі, що є четвертою за величиною у світі та вміщує понад 8500 осіб. Літургію очолив владика Степан Сус, голова Пасторально-міграційного відділу Української Греко-Католицької Церкви.

Джерело: https://bit.ly/3IJhInP

00:02:23 – Українські ікони на конвертах і марках Ватикану: у товаристві «Свята Софія» презентували пасхальний поштовий набір. Представити видання прибув віцеголова офісу поштової служби та філателії Ватикану дон Франческо Мадзітеллі. Президент релігійного товариства отець Марко-Ярослав зазначив, що це вагомий знак уваги Апостольської столиці до проблематики України крізь призму мистецтва, бо вперше за десятиліття українські ікони використали для оформлення офіційного видання поштового набору Ватиканської пошти.

Джерело: https://bit.ly/42ijOly

00:02:55 – Відбулася проща зі Стрия на гору до відпустового місця Свято-Преображенського монастиря отців Чину святого Василія Великого в Гошеві. Численні прочани прибули до Гошева, щоб молитися за українських воїнів, перемогу України та справедливий мир. На жаль, через воєнний стан проща була не пішою, як зазвичай, а добиралися паломники автотранспортом. Архиєрейську Літургію з цієї нагоди очолив єпарх Стрийський владика Тарас Сеньків, якому співслужили єпископ-помічник владика Богдан Манишин і священнослужителі Стрийської єпархії.

Джерело: https://bit.ly/45vKZMm

=

Поширюйте відео!

=

Підпишіться http://bit.ly/33c60vX та вмикайте 🔔,

щоб вчасно отримувати сповіщення про онлайн-трансляції та нові відео.

=

Живе телебачення Української Греко-Католицької Церкви:

=

➡︎ http://zhyve.tv/

➡︎ Facebook https://www.facebook.com/Zhyve.tv/

➡︎ Instagram https://www.instagram.com/tv.ugcc/

➡︎ YouTube

/ pressugcc

⚡️ підтримати http://zhyve.tv/donate/

=

Україна молиться!

=

† Українська Греко-Католицька Церква (УГКЦ) / Ukrainian Greek Catholic Church: • official website http://ugcc.ua/ • храми https://map.ugcc.ua/

#новиниУГКЦ #новиниУкраїни #українськацерква #ВідкритаЦерква #угкц #живетелебачення #UkrainianGreekCatholicChurch #UkrainianChurch

Learn about the life and ministry of the Ukrainian Greek Catholic Church. A weekly issue with even more interesting conversations about the life of the UGCC, interviews on topical issues, interesting guests and good (even unexpected) advice from priests.

⚡️ Share our videos to let the world know more about Ukrainian Greek Catholic Church!

Джерело