Одноразова матеріальна допомога мешканцям Херсонської області, які опинилися у скрутному становищі внаслідок непередбачених обставин

Шановні жителі Бериславського району!

В регіоні працює комісія з питань надання одноразової матеріальної допомоги мешканцям Херсонської області, які опинилися у скрутному становищі внаслідок непередбачених обставин, що розглядає звернення громадян та надає допомогу за рахунок коштів обласного бюджету.

А саме:

1. Одноразова матеріальна допомога мешканцям області, які опинилися у скрутному становищі внаслідок непередбачених обставин (у разі неотримання іншого виду допомоги в рамках цієї програми);

2. Одноразова матеріальна допомога сім’ям цивільних осіб, які загинули під час обстрілів на території, де ведуться / велися бойові дії у період військової агресії Російської Федерації проти України після 24 лютого 2022 року, в розмірі 30000 грн шляхом перерахування коштів одному члену родини, на його особистий рахунок, відкритий в установі банку;

3. Одноразова матеріальна допомога цивільним особам, які отримали поранення під час обстрілів на території, де ведуться/велися бойові дії у період військової агресії Російської Федерації проти України після 24 лютого 2022 року, із розрахунку 15000 грн кожному шляхом перерахування коштів на особистий рахунок заявника, відкритий в установі банку.

🔹Для отримання матеріальної допомоги за рахунок коштів обласного бюджету необхідно надати на ім’я начальника Херсонської обласної військової адміністрації заяву про надання матеріальної допомоги, написану власноручно, та наступні документи:

– копію паспорта громадянина України (інший документ, що посвідчує особу);
– копію реєстраційного номера облікової картки платника податків;
– оригінал довідки із закладу охорони здоров’я про стан здоров’я та потребу у лікуванні або копію виписного епікризу за поточний рік (відноситься до виду допомоги, зазначеному у п.1) (у разі необхідності), або у разі настання надзвичайної ситуації чи небезпечної події – копії документів, що підтверджують надзвичайну ситуацію, небезпечну подію, які призвели до порушення нормальних умов життєдіяльності заявника;
– довідку, видану банком у 2023 році, із зазначенням реквізитів поточного рахунка. При цьому в довідці мають бути вказані реквізити отримувача коштів, а саме: назва банку, МФО банку, код ЄДРПОУ, рахунок банку, особовий рахунок отримувача (крім пенсійного та соціального рахунків).

❗️У наданні одноразової матеріальної допомоги може бути відмовлено у разі ненадання заявником документів, які підтверджують скрутне становище (їх недостовірності), або у разі повторного звернення для отримання одноразової матеріальної допомоги протягом одного календарного року.

Документи приймаються спеціалістами управління соціального захисту населення за місцем реєстрації (фактичного проживання), а саме:

➖м.Кривий Ріг, вул.Церковна, 2 каб.25
Понеділок – п’ятниця 9.00-18.00
➖м.Берислав, вул.Успенська, 10
➖смт Високопілля, вул.Банкова, 19 (2 поверх)
➖смт Нововоронцовка, вул.Воронцова, 43
➖смт Велика Олександрівка, вул.Таврійська, 5 (1 поверх)
Понеділок-п’ятниця 8.00-16.00

☎️З приводу питань звертайтесь за телефоном гарячої лінії: (066)027-82-51.

Джерело