Головні події Української Греко-Католицької Церкви за 25 травня – 1 червня 2023 / Дайджест ⚡️14

00:00:06 – В парафіях п’яти нордичних країн провели збірку на гуманітарні потреби України. Подія відбулася 28 травня, на свято Зіслання Святого Духа за григоріанським календарем, в усіх парафіях і релігійних спільнотах Данії, Швеції, Норвегії, Фінляндії та Ісландії. У цей день відбулась молитва за справедливий мир в Україні. Ця ініціатива — наслідок плідного візиту солідарності кардинала Андерса Арбореліуса (Швеція) та єпископа Еріка Вардена (Норвегія) в Україну, що відбувся 9–11 травня.

Джерело: https://bit.ly/43qTMh9

00:00:36 – У Вільнюсі триває семінар для духовенства, присвячений 400-літтю від дня мученицької смерті святого Йосафата Кунцевича. Про це інформує пресслужба Пасторально-міграційного відділу Української Греко-Католицької Церкви. У заході беруть участь 29 священників з 16 країн світу.

Джерело: https://bit.ly/3qnDyH8

00:00:36 – У Львові урочисто відкрили вулицю Блаженнішого Любомира. Колишня вулиця Льва Толстого відтепер носитиме ім’я Глави Української Греко-Католицької Церкви і Почесного громадянина Львова. Рішення про перейменування вулиці приурочили до ювілейного року Блаженнішого Любомира, яким у 2023 році вшановують 90-ліття з дня його народження. Урочисто відкриють вулицю в день шостих роковин відходу Патріарха Любомира до вічності.

Джерело: https://bit.ly/42gp5tG

00:01:19 – У Львові презентували книжку Глави Української Греко-Католицької Церкви. Подія відбулася у межах візиту Блаженнішого Святослава, Глави і Отця Української Греко-Католицької Церкви, до Львівського національного університету імені Івана Франка. Це україномовний переклад його книжки «Скажи мені правду. Діалоги про сенс життя». Вперше вона вийшла у світ в Італії 2018 року в формі діалогу з о. Паоло Асоланом, професором Папського латеранського університету в Римі.

Джерело: https://bit.ly/43ya33K

00:01:47 – Учням катехитичної онлайн-школи «Промінь світла» вручили сертифікати. Школа діє на платформі «Живого телебачення». Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав привітав дітей, які навчаються у школі. Школа діє вже четвертий рік поспіль. Її учнями є дітки з України, США, Канади, країн Європи. У школі є чотири класи, які цього року вивчали основи катехизації, готувалися до першої сповіді, дізнавалися про свята церковного року та мандрували сторінками Святого Письма Старого і Нового Завітів.

Джерело: https://bit.ly/3OSdgXy

=

Поширюйте відео!

=

Підпишіться http://bit.ly/33c60vX та вмикайте 🔔,

щоб вчасно отримувати сповіщення про онлайн-трансляції та нові відео.

=

Живе телебачення Української Греко-Католицької Церкви:

=

➡︎ http://zhyve.tv/

➡︎ Facebook https://www.facebook.com/Zhyve.tv/

➡︎ Instagram https://www.instagram.com/tv.ugcc/

➡︎ YouTube https://www.youtube.com/pressugcc

⚡️ підтримати http://zhyve.tv/donate/

=

Україна молиться!

=

† Українська Греко-Католицька Церква (УГКЦ) / Ukrainian Greek Catholic Church: • official website http://ugcc.ua/ • храми https://map.ugcc.ua/

#новиниУГКЦ #новиниУкраїни #українськацерква #ВідкритаЦерква #угкц #живетелебачення #UkrainianGreekCatholicChurch #UkrainianChurch

Learn about the life and ministry of the Ukrainian Greek Catholic Church. A weekly issue with even more interesting conversations about the life of the UGCC, interviews on topical issues, interesting guests and good (even unexpected) advice from priests.

⚡️ Share our videos to let the world know more about Ukrainian Greek Catholic Church!

Джерело