Головні події Української Греко-Католицької Церкви за 1 червня – 8 червня 2023 / Дайджест ⚡️15

00:00:06 – У Коломиї освятили вже десятий будинок для переселенців. Облаштували його зусиллями місцевого Карітасу. Участь у відкритті взяв владика Микола Семенишин, єпископ помічник Івано-Франківської Архиєпархії Української Греко-Католицької Церкви.

Проживати в прихистку зможуть 30 людей поважного віку. Все обладнання підлаштоване під потреби людей, які потребують стороннього догляду.

00:00:28 – Блаженніший Святослав освятив соціальний центр Благодійного Фонду «Карітас-Київ». Він запрацював у Голосіївському районі столиці. В цьому центрі працівники і волонтери робитимуть усе можливе для того, аби діти забули про війну. Карітас-Київ працює в 5-ти областях України: Чернігівській, Житомирській, Вінницькій, Київській та Черкаській. У столиці діють майже 20 волонтерських соціальних пунктів, де працюють із дітьми, постраждалими від війни.

00:00:53 – На Донеччині освятили новий храм Пресвятої Трійці Української Греко-Католицької Церкви. Він розташований в Мирнограді Донецької області. Чин освячення та Божественну Літургію звершив єпископ-помічник Донецького екзархату Максим Рябуха. Тепер парафіяни щонеділі та у свята мають можливість прийти до Божого храму.

00:01:10 – Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви, Блаженніший Святослав, відвідав Самбірсько-Дрогобицьку єпархію. Тут цього року святкують 30-річчя від заснування. З нагоди ювілею Глава Церкви очолив у катедральному соборі Пресвятої Трійці у місті Дрогобич, архиєрейську Божественну Літургію.

00:01:28 – Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви закликав світову спільноту засудити підрив росією Каховської ГЕС. Блаженніший Святослав закликав до молитви за людей, життя яких опинилося в небезпеці, і за мудрість та відвагу для рятувальних служб, які евакуйовують мирне населення.

Нагадаємо, російські окупаційні війська вночі 6 червня 2023 року підірвали греблю Каховської ГЕС. ГЕС відновленню не підлягає. Триває евакуація людей із затоплених сіл. У зоні підтоплення близько 80 населених пунктів.

00:01:59 – У Київській Архиєпархії реалізовують проєкт відбудови зруйнованого житла для постраждалих від війни. Проєкт втілюють за підтримки іноземних партнерів. Реалізовують проєкт відбудови зруйноваго житла для постраждалих від війни сімей в Ірпені. Дев’ять молодих людей із Німеччини і Австрії, разом зі священником Маркусом Кристофом, активно долучаються до проєкту.

00:02:20 – Представники благодійної організації CNEWA прибули з візитом в Україну. Благодійники роками допомагають Українській Греко-Католицькій Церкві. З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, організація долучається до фінансування продуктових наборів, кібербезпеки, обладнання та медикаментів у лікарнях біля Києва, та організації тимчасового житла для переселенців. На продуктові набори впродовж 2022-23 років CNEWA виділила більше 1.000.000$. Сьогодні представники Благодійної організації приїхали, щоб особисто побачити наслідки війни і можливості для ще більшої підтримки постраждалих українців.

=

Поширюйте відео!

=

Підпишіться http://bit.ly/33c60vX та вмикайте 🔔,

щоб вчасно отримувати сповіщення про онлайн-трансляції та нові відео.

=

Живе телебачення Української Греко-Католицької Церкви:

=

➡︎ http://zhyve.tv/

➡︎ Facebook https://www.facebook.com/Zhyve.tv/

➡︎ Instagram https://www.instagram.com/tv.ugcc/

➡︎ YouTube https://www.youtube.com/pressugcc

⚡️ підтримати http://zhyve.tv/donate/

=

Україна молиться!

=

† Українська Греко-Католицька Церква (УГКЦ) / Ukrainian Greek Catholic Church: • official website http://ugcc.ua/ • храми https://map.ugcc.ua/

#новиниУГКЦ #новиниУкраїни #українськацерква #ВідкритаЦерква #угкц #живетелебачення #UkrainianGreekCatholicChurch #UkrainianChurch

Learn about the life and ministry of the Ukrainian Greek Catholic Church. A weekly issue with even more interesting conversations about the life of the UGCC, interviews on topical issues, interesting guests and good (even unexpected) advice from priests.

⚡️ Share our videos to let the world know more about Ukrainian Greek Catholic Church!

Джерело