Гуманітарна допомога в Катедральному соборі Української Греко-Католицької Церкви в Харкові

  • Автор допису:

Щочетверга від самого ранку біля катедрального собору УГКЦ в Харкові стоїть кількасотметрова черга людей. Тут раз на тиждень всім, хто потребує, не питаючи документів, видають гуманітарну допомогу.

О восьмій ранку починається видача талончиків з номером черги. А вже від одинадцятої починають роздачу допомоги відповідно до виданих номерків. Відтак Якщо перші потребуючі приходять на одинадцяту, до людина з тисячним номером — близько першої години.

Батьки з малими дітьми в колясках приходять одразу на видачу, їх пропускають окремо, поза загальної черги.

Владика Василій (Тучапець), Екзарх Харківський УГКЦ:

“Приходить понад дві тисячі людей, дуже багато ви бачите дітей, батьків з маленькими дітьми, також людей похилого віку, люди які переїхали до Харкова з Куп’янська, Вовчанська, з інших прикордонних міст і сіл, які постійно обстрілюються російськими військами.

Найперше люди потребують продукти харчування, також потребують для дітей харчування і засоби гігієни. Переселенці потребують і постіль і речі, одяг, бо буває так, що люди в чому були — в тому і виїхали, житло їхнє зруйноване, тут вони винаймають, оплачують квартири або живуть у знайомих. Важливим є продовжувати надавати гуманітарну допомогу людям.”

Катедральний собор Української Греко-Католицької Церкви, де надається допомога, розташований за адресою: місто Харків, вулиця Гвардійців Широнінців, 6-А.

Докладніше, як добратися, дивіться за посиланням:

http://ugcc.kharkiv.ua/katedra

#допомога #УГКЦ #Харків #гуманітарна_допомога #гуманітарка #Салтівка

Джерело