​​Вадим Кутовий отримав осколкове поранення у серце 9 березня 2023 року під Бахмутом

​​Вадим Кутовий отримав осколкове поранення у серце 9 березня 2023 року під Бахмутом. Він прикрив собою побратима Валентина Несторова. На жаль, наступного дня Валентин теж загинув внаслідок удару по позиціях, звідки він евакуював тіла загиблих.

Вадим Кутовий був родом із села Тетерівка Черкаської області. Буквально місяць не дожив до свого 30-ліття. Він був талановитим військовим, більшість дорослого життя присвятив цій справі та захисту України. Друзі й рідні згадують Вадима як людину, яка завжди стояла на боці правди та справедливості.

Військову службу він розпочав у 19 років. У перший рік служби отримав нагороду – нагрудний знак II ступеня «За зразкову службу».

З 2014-го Вадим захищав Україну від російської агресії у лавах ЗСУ. Він побував у найгарячіших точках бойових дій на Сході країни: Пісках, Щасті, Мар'їнці, на Світлодарській дузі, у Бахмуті. Проявив себе як дієвий військовий, тож 9 січня 2016 року його нагородили медаллю «За оборону рідної держави».

З березня 2016-го Вадим служив у батальйоні спеціального призначення «Донбас-Україна». Під Мар'їнкою Донецької області отримав важке поранення з опіками та контузією. У військовому госпіталі познайомився з майбутньою дружиною Оленою, яка також служила у війську та лікувалася після контузії.

«Коли я лежала у лікарні, ми випадково зустрілись у коридорі. Потім Вадим попросив лікарів знайти мене. Я не мала навіть одягу, медики дали білу футболку і штани. Під час тієї зустрічі Вадим попросив номер телефону. На маленькому обдертому папірчику написала. Він носив цей папірчик біля грудей у коробочці з нагородою весь час», – згадує Олена.

Подружжя повінчалося під час військової служби у Лозовій на Харківщині в колі побратимів. Олена ще на восьмому місяці вагітності була під Бахмутом, евакуювала бійців. Це дало про себе знати: донька народилася з зупинкою серця та ледь вижила.

Спершу Вадим приїздив до дружини й донечки під час ротацій. У 2017 році він брав участь у боях на Луганщині, був нагороджений нагрудним знаком «За зразкову службу».

Після демобілізації встиг пожити з родиною, яка оселилася на Івано-Франківщині. Дружина згадує, що Вадим був неймовірним батьком. Працював на будівництві, а вечорами та на вихідних сам будував дім для доньки. До кінця облаштувати будинок не встиг – почалося російське повномасштабне вторгнення.

Спершу Вадим вступив до територіальної оборони в Івано-Франківську. Згодом перевівся у 109-й окремий гірсько-штурмовий батальйон. Виконував бойові завдання під Бахмутом. Був командиром групи розвідників. Під час одного з виходів у селі Білогорівка його загін потрапив під обстріл із ворожих дронів.

Посмертно Вадима Кутового нагородили медаллю «За честь і звитягу». Військовий похований на Алеї Слави в селі Чукалівка на Івано-Франківщині. Залишилися дружина Олена та 5-річна донька Анастасія. 🖤🇺🇦

#FightForUkraine

​​Вадим Кутовий отримав осколкове поранення у серце 9 березня 2023 року під Бахмутом

Джерело