У Чикаго відкрили перший у Північній Америці сучасний український культпростір “C Ukraine”

Генеральне консульство України в Чикаго (США) офіційно оголосило про відкриття першого на території Північної Америки сучасного українського культурного простору “C Ukraine”. Його девіз: “привезти найкраще з України до Чикаго” (“bring the best of Ukraine to Chicago”). Урочисте відкриття відбулося у четвер, 29 червня, в будівлі культового хмарочоса Wrigley Building. Її звели, щоб там розмістити корпоративну штаб-квартиру світового виробника жувальної гумки Ріглі (тепер у будинку також є Генеральні консульства Австріїї та Великобританії, Чиказька торгова палата та штаб-квартира Capax Global у США).

“C (see) Ukraine” (@c. Ukraine.Chicago) – спільний проєкт Генерального консульства України в Чикаго, World Business Chicago та мерії Чикаго.  Завдяки цій ініціативі місцеві українські бізнеси отримали чудовий шанс представити себе, а водночас і українську культуру через креативні індустрії та кращих виробників одягу, їжі та техніки.

Цей іміджевий проєкт надасть унікальну можливість жителям Чикаго та гостям міста пізнати сучасну Україну, дізнатися про її історію та внесок у світову культурну спадщину.

Багато власників малого бізнесу в “С Україна” взяли на себе зобов’язання пожертвувати частину своїх доходів на відновлення лікарні Харківської області, пошкодженої внаслідок російського ракетного обстрілу.

Партнером проєкту є фандрейзингова платформа United24, яка орієнтована на іноземних донорів й ініціатором якої був президент Володимир Зеленський. Щоб привернути увагу донорів за кордоном, United24 активно залучає відомих амбасадорів. 

Завдяки федеральним грантам допомоги на COVID-19, World Business Chicago співпрацює з Генеральним консульством України та Департаментом культури Чикаго, щоб перетворити колись вільні вітрини магазинів у культурно-привабливі.  

“Ми пишаємося тим, що відзначаємо сьогодні свято української культури, її внесок у живу мультикультурну спільноту Чикаго, яка стоїть разом з народом України”, – сказав Сергій Коледов, Генеральний консул України в Чикаго. – “Завдяки цим вікнам ми можемо підтримати роботу місцевих українських компаній і надати їм неймовірну платформу, за допомогою якої можна охопити жителів Чикаго та гостей міста”.

Майкл Фаснахт (Michael Fassnacht), президент і головний виконавчий директор World Business Chicago та перший в історії директор з маркетингу міста Чикаго, підкреслив прагнення міста до різноманітності та інклюзивності: “Чикаго – це місто, яке обіймає всіх і шанує наші відмінності. Ці інноваційні спливаючі вікна є неймовірною платформою для місцевих компаній, щоб продемонструвати свої унікальні таланти, креативність і продукцію ширшій аудиторії на одній із найвідоміших вулиць світу. Спливаюче вікно “C Ukraine” пропонує відвідувачам і жителям унікальний досвід, щоб не лише засвідчити свою підтримку Україні, а й допомогти зануритись в багатство української культури”.

“Чикаго завжди було гобеленом різноманітних культур, місцем, де переплітаються унікальні історії. Глобальна ідентичність нашого міста формується багатьма культурами, які сходяться тут, приносячи багатство та життєву силу нашій мережі із 77 передмість. Відкриття найновішої культурної вітрини Pop-up, що вшановує Україну, чудово відображає це”, – пояснює Кенія Меррітт, заступник мера з питань розвитку бізнесу та сусідства міста Чикаго (Kenya Merritt, Deputy Mayor of Business and Neighborhood Development, City of Chicago). – “Ми з нетерпінням чекаємо, що зможемо прийняти мешканців і туристів у новому українському культурному просторі, що особливо важливо в цей складний час в історії України. Я висловлюю свою вдячність World Business Chicago за їхні невтомні зусилля щодо впровадження інноваційних стратегій, таких як ці спливаючі вікна, які продовжують відігравати ключову роль у допомозі омолодити Чудову Милю (Magnificent Mile)”.

Відкриття 29 червня стало чудовою нагодою для жителів Міста Вітрів, представників українських організацій побачити гарний новий торговий простір, а також зустрітися з підприємцями, продавцями та співробітниками українського консульства.

Сучасний український простір відкритий щодня від 10:00 до 19:00 за адресою: Wrigley Building, 410 N Michigan Ave, 1st Floor, North Tower.

  

Джерело