Урочисте Святе Причастя на Ясній Горі в Гошеві

Урочисте Святе Причастя на Ясній Горі в Гошеві

29 липня 2023 року у храмі Преображення Господнього на Ясній Горі в с. Гошів відбулась урочистість Першого Святого Причастя.

Урочисте Святе Причастя є однією з найважливіших подій в житті кожного християнина. Усі діти ретельно готувалися, щоб у повній благодаті та любові зустріти Господа Ісуса Христа та запросити Його у свої дитячі серця.

Щоб добре підготуватися до цих Святих Таїнств, 19 дітей, а також їхні батьки, проходили катехизацію.

Зранку дітки приступили до першої Святої Сповіді, де пізнали Бога як милосердного Батька. Перед Літургією – відновили хресні обітниці. Після цього всі зайшли в храм, де кожна дитина принесла до Богородиці квіти. Після цього розпочалась Божественна Літургія, яку служив о. Мар’ян Гробельний, ігумен монастиря.

На проповіді о. Мар’ян наголосив, що Пресвята Євхаристія – це джерело і вершина всього християнського життя. Усі інші таїнства, як і всі церковні служіння та діла апостольства, пов’язані з Євхаристією і до неї спрямовані. Бо Євхаристія містить у собі весь духовний скарб Церкви, тобто Самого Христа.

Також, отець наголосив, що свято першого Урочистого Причастя – це не завершення відвідин храму, а тільки початок життя з Богом. Священник та катехити провели велику роботу, підготувавши дитину до повноцінного церковного життя. А завдання батьків – продовжувати розпочатий шлях до Царства Божого. Тому, що християнські цінності передаються дітям, в першу чергу, через сім’ю.

По завершенні Божественної Літургії першопричасникам вручили пам’ятки з нагоди Першої Сповіді й Урочистого Святого Причастя.

Також, хочеться відзначити, що у цей святковий день не тільки діти приступили до Святого Причастя, але й їхні батьки та хресні.

Сподіваємось, що свято першого Урочистого Причастя залишиться у пам’яті як дітей, так і всієї родини: рідних батьків, хресних, дідусів та бабусь, на завжди. І в цьому допоможуть зроблені світлини.

Джерело