Проща із нагоди 286 річниці із дня перенесення чудотворної ікони Матері Божої на Ясну Гору в Гошеві

Проща із нагоди 286 річниці із дня перенесення чудотворної ікони Матері Божої на Ясну Гору в Гошеві

5 серпня 2023 року виповнюється 286 років від дня перенесення чудотворної ікони Матері Божої на Ясну Гору в Гошеві. Впродовж всього перебування чудотворної ікони в монастирському храмі відомі багато випадків, коли Мати Божа ставала Провідницею, Заступницею і Покровителькою для багатьох поколінь вірних.

Урочистості 5 серпня розпочалися Великою Утренею. Молебень до нашої Небесної Матері очолив отець Пантелеймон Саламаха, ЧСВВ. А далі під передзвін монастирських дзвонів ікону урочисто перенесли на відпустову площу, де розпочалася святкова Божественна Літургія.

Святкову Божественну літургію очолив вислужений ігумен монастиря о. Дам ян Кастран, ЧСВВ. Спіслужили отці Василіяни, які чисельно прибули на святкування із багатьох монастирів, а також священнослужителі із Івано-Франківської архиєпархії, Стрийської, із Дрогобицько-Самбірської. Колимийської єпархій.

У проповіді отець Дам’ян Кастран, наголосив про надію яку дає нам Богородиця у нашому житті, особливо у часи випробувань.

Всі вірні мали можливість приступити до Святої Тайни Покаяння і поєднатися із Ісусом, прийнявши до свої  сердець Святе Причастя.

На завершення було уділено Повний відпуст і благословення через  окроплення освяченою водою.

Проща із нагоди 286 річниці із дня перенесення чудотворної ікони Матері Божої на Ясну Гору в Гошеві Проща із нагоди 286 річниці із дня перенесення чудотворної ікони Матері Божої на Ясну Гору в Гошеві Проща із нагоди 286 річниці із дня перенесення чудотворної ікони Матері Божої на Ясну Гору в Гошеві Проща із нагоди 286 річниці із дня перенесення чудотворної ікони Матері Божої на Ясну Гору в Гошеві Проща із нагоди 286 річниці із дня перенесення чудотворної ікони Матері Божої на Ясну Гору в Гошеві Проща із нагоди 286 річниці із дня перенесення чудотворної ікони Матері Божої на Ясну Гору в Гошеві Проща із нагоди 286 річниці із дня перенесення чудотворної ікони Матері Божої на Ясну Гору в Гошеві

Джерело