❕Петро Котін закликав світове атомне співтовариство підтримати Україну та притягнути росію до відповідальності…

Петро Котін закликав світове атомне співтовариство підтримати Україну та притягнути росію до відповідальності за її злочини у сфері ядерної енергетики

Президент ДП «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін під час участі у конференції Utility Working Conference (UWC) і Vendor Technology Expo, що проходить у Флориді, звернув увагу учасників пленарного засідання на необхідність вжити додаткових заходів, щоб змусити державу-агресорку повернути контроль над ЗАЕС Україні.

💬 «Росатом – одна з небагатьох російських державних корпорацій, яка не потрапила під міжнародні санкції, хоча для цього є всі підстави. Україна вже ввела санкції проти Росатома та його філій, а також їхніх ключових осіб. Ми були б дуже вдячні, якби інші країни та міжнародні організації могли прийняти необхідні рішення, щоб притягнути росію до відповідальності за її злочини у сфері ядерної енергетики», – зазначив керівник Енергоатома.

За його словами, окрім російських військових і Росатом був невід’ємною частиною окупаційного механізму.

💬 «Усі наші нинішні очікування та надії спрямовані на повернення Запорізької АЕС під контроль України. Ситуація, яка там склалася, є неприйнятною і має бути негайно вирішена. Єдиний вихід – повна демілітаризація та деокупація ЗАЕС і прилеглих територій. Це ключова передумова для відновлення не лише ядерної безпеки, а й поваги до міжнародного права», – наголосив Петро Котін.

Під час заходу він також висловив впевненість, що Збройні Сили України докладуть максимум зусиль для звільнення українських мирних міст і селищ від окупантів та закликав світове атомне співтовариство підтримати Україну на шляху до Перемоги, щоб зокрема й усі працівники ЗАЕС та їхні родини змогли повернутися в рідний Енергодар.

energoatom.com.ua/o-1008232.html

#новини_компанії #ЗАЕС

THEA

❕Петро Котін закликав світове атомне співтовариство підтримати Україну та притягнути росію до відповідальності...

Джерело