Храмове свято Преображення Господнього на Ясній Горі у Гошеві. ФОТО

Храмове свято Преображення Господнього на Ясній Горі у Гошеві. ФОТО

У цей день 19 серпня 2023 року Божого у василіянському монастирі на Ясній Горі в Гошеві, віруючі урочисто відзначили храмове свято Преображення Господнього. Згідно з історичних даних, храм було освячено 19 серпня 1842 року.

Божественну Літургію очолив ігумен василіянського монастиря Христа Царя в м. Івано-Франківськ отець Артемій Новіцький, ЧСВВ, у співслужінні з ігуменом гошівського монастиря отцем Мар’яном Гробельним, ЧСВВ. У проповіді, о. Артемій, наголосив на тому, що на горі Тавор, вічний і незмінний Бог, показав свою могутність. Також, отець підкреслив , що людина пізнається в терпіннях і життєвих складностях, де видно всі її позитивні та негативні сторони. Терпіння і хрест є завжди лакмусовим папірцем нашої любові і вірності.
У свою чергу, по завершенні, отець Мар’ян, привітав всіх вірних із храмовим празником, а також хор “Тавор” із 17 річницею заснування. Побажав всім щедрих Божих ласк для преображення сердець, щоб колись могли оглядати у вічності сяйво обличчя нашого Господа.
Урочистість завершилась освяченням фруктів, які цього дня приносять до храму на знак вдячності Богові за цьогорічний врожай.

Храмове свято Преображення Господнього на Ясній Горі у Гошеві. ФОТО Храмове свято Преображення Господнього на Ясній Горі у Гошеві. ФОТО Храмове свято Преображення Господнього на Ясній Горі у Гошеві. ФОТО Храмове свято Преображення Господнього на Ясній Горі у Гошеві. ФОТО Храмове свято Преображення Господнього на Ясній Горі у Гошеві. ФОТО Храмове свято Преображення Господнього на Ясній Горі у Гошеві. ФОТО Храмове свято Преображення Господнього на Ясній Горі у Гошеві. ФОТО

Джерело